Naivní Mareš: Chce moderovat politickou debatu! Směje se mu celá Nova | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Naivní Mareš: Chce moderovat politickou debatu! Směje se mu celá Nova

Leoš Mareš
Leoš Mareš (Aha! – David Kundrát, Petr Novotný)

PRAHA – Leoš Mareš (33) asi netuší, kde začíná a končí realita. Nejlépe placený moderátor si totiž umanul, že bude moderovat politickou debatu. A baví tím celou Novu!

Leoš Mareš (33) asi netuší, kde začíná a končí realita. Nejlépe placený moderátor si totiž umanul, že bude moderovat politickou debatu. A baví tím celou Novu!

„Mareš se asi zbláznil. Je sice nejlepší moderátor, kterého Nova má, ale jen pro zábavné pořady. Teď se ale rozhodl, že se chce stát seriózním moderátorem,“ svěřil se Aha! zdroj z Novy. Mareš tak potvrdil spekulace, že ho už nebaví moderování zábavných pořadů, které z něj udělaly megahvězdu a multimilionáře.

„Myslí si, že politiky zvládne se stejnou lehkosti, jako za svých dob Michaela Jílková či Václav Moravec, ale to se plete. Moderovat párty nebo reality show typu SuperStar je úplně něco jiného. Politická debata je hlavně pro jiné spektrum diváků, kteří Mareše neberou jako seriózního moderátora. On ale není typ člověka, který by se vzdal svých snů,“ pokračuje zdroj.

Otázka je, jak by Leoš skousnul, že v něčem nebude jednička – jen těžko by v moderování seriózní politické debaty překonal muže číslo 1 v této oblasti, Václava Moravce...

Kdo je kdo - Moravec je lepší! Leoši, vzdej to!

Leoš Mareš (33)

Český moderátor a občasný zpěvák, showman a konferenciér, jednička v Česku v moderování zábavných pořadů typu X Factor.

Vzdělání
Studoval Vysokou školu ekonomickou v Chebu. Špatné vzdělání to sice není, ale na rozdíl od Moravce je to přece jen slabý odvar.

Praxe v médiích
Moderuje ranní show v rádiu Evropa 2, na TV Nova uvádí hudební hitparádu Eso. Moderoval také reality show Česko hledá Superstar, Big Brother či slavnostní vyhlášení ankety Český slavík.

Všeobecný přehled
Moderováním večírků, zábavných pořadů a reality show moc velký rozhled nezískává. I když má i všeobecný přehled, na Moravce to rozhodně nestačí.

Úspěchy
V posledním ročníku divácké ankety Týtý získal cenu v kategorii osobnost zábavných pořadů. V anketě ANNO získal hlavní cenu za nejoblíbenějšího muže TV Nova. Z hlediska moderování politických debat to ale zase tolik neznamená.

Popularita
Co se týče množství fanoušků, má jich Mareš asi víc než Moravec. Přeci jen, zábavné pořady v televizi sleduje více lidí, než diskusní pořady.

PhDr. Václav Moravec (34)

Úspěšný uznávaný moderátor diskusních pořadů. V Česku je jednička v moderování politických debat.

Vzdělání
Fakulta sociálních věd Univerzity Karlovy (FSV UK), kde získal titul doktor filozofie. Nyní tam působí na Institutu komunikačních studií a žurnalistiky jako odborný asistent. Je dlouholetým členem pedagogické komory Akademického senátu FSV.

Praxe v médiích
Od roku 1992 působí jako redaktor a moderátor, prošel rádii Profil, Český rozhlas, Evropa 2, Frekvence 1, externě spolupracoval s TV Galaxie a byl redaktorem české sekce rádia BBC.

Všeobecný přehled
Díky mnohaletému moderování diskusních pořadů a moderování rozhovorů v rádiu má větší přehled než Mareš, který uvádí jen zábavní pořady.

Úspěchy
Roku 2003 obdržel Cenu Nadace Českého literárního fondu Novinářská křepelka. V roce 2008 se stal nejoblíbenější osobností televizní publicistiky za rok 2007 v divácké anketě TýTý.

Popularita
Vzhledem k zaměření jeho pořadů, kterým se věnuje jak v televizi, tak v rádiích, není divu, že nemá zástupy fanynek a fanoušků jako Mareš.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.