Miss Terezie Dobrovolná - Její přítel přišel o 7 miliard Kč! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Miss Terezie Dobrovolná - Její přítel přišel o 7 miliard Kč!

Terezie Dobrovolná se svým partnerem Tomášem Beranem, se kterým má dvě děti.
Terezie Dobrovolná se svým partnerem Tomášem Beranem, se kterým má dvě děti. (Dalibor Puchta, ara)

PRAHA – Životní partner Miss ČR 1997 Terezie Dobrovolné (31), podnikatel Tomáš Beran (39), patří mezi nejbohatší Čechy. Jenže po pondělním rozsudku Městského soudu v Praze o pořádnou část svého majetku přišel. Konkrétně o sedm miliard korun! Co se stalo?

Životní partner Miss ČR 1997 Terezie Dobrovolné (31), podnikatel Tomáš Beran (39), patří mezi nejbohatší Čechy. Jenže po pondělním rozsudku Městského soudu v Praze o pořádnou část svého majetku přišel. Konkrétně o sedm miliard korun! Co se stalo?

Soud totiž rozhodl, že Beran musí prodat svůj téměř poloviční balík akcií ve společnosti Vítkovice Holding. Ten má cenu více než sedmi miliard korun. Jenže partner Dobrovolné jej musí přenechat jen za zlomek této hodnoty – konkrétně za 100 milionů korun. Důvodem je skutečnost, že předkupní právo na tyto akcie za stanovenou cenu měl podnikatel Jan Světlík. Beran ovšem nechtěl toto jeho právo uznat.

„Pro Berana to je pořádná rána. Sedm miliard je i pro něj pořádný balík peněz,“ říká jeden z tuzemských podnikatelů. I tak ale Beranovi zbude dost. Jeho majetek je i nyní bez sedmi miliard odhadován na více než dvacet miliard korun. Vlastní například exkluzivní vilu v Rakousku nebo zámek Podhůra nedaleko Chrudimi, jehož cena je odhadována na více než 200 milionů korun.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.