Největší skandály Miss: Dobrovolná se skrývala před policií | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Největší skandály Miss: Dobrovolná se skrývala před policií

Terezie Dobrovolná
Terezie Dobrovolná (: ČTK)

Obvinění z mnohamilionových daňových úniků manžela, policejní razie, útěk do zahraničí, skrývání před Interpolem… To není námět na krimiseriál, ale ohlédnutí po nedávné etapě života jedné z nejkrásnějších českých Miss.

Terezie Dobrovolná (35), která získala korunku v roce 1987, všechny překvapila, když se místo modelingu rozhodla věnovat dál vysokoškolskému studiu. „Modelingu jsem se věnovala od šestnácti let, pracovala jsem v zahraničí a projezdila velkou část světa, hodně jsem toho poznala. Titul Miss byl určitým vrcholem,“ vysvětlila kráska v jednom rozhovoru pro deník Aha!. Nakonec vystudovala dvě vysoké školy (je magistr psychologie a bakalář anglického jazyka).

Miss České republiky pro ní byla skutečně vyvrcholením, na její polici už totiž zářilo sedm titulů ze zahraničí. „Byla jsem na několika mezinárodních soutěžích krásy a vždy jsem si přivezla korunku vicemiss, nevyhrála jsem ale nikdy. Největším úspěchem asi bylo, že jsem se jako první z východního bloku stala v rámci prestižní soutěže American Dream Calendar Girl, pořádané Donaldem Trumpem, jednou z dívek kalendáře, prodávaného po celé Americe… Slavila jsem sice úspěchy na mezinárodních soutěžích, ale mrzelo mě, že nejsem opravdová Miss. A právě to byl jeden z impulsů, proč jsem se tehdy do soutěže přihlásila,“ vyprávěla Dobrovolná.

To opravdové vzrušení jí však teprve čekalo! Zhruba dva roky po svém úspěchu se seznámila s úspěšným podnikatelem Davidem Beranem (44). Ten začínal jako prodejce kopírek, ale poté co šikovně investoval, stal se jedním z nejbohatších Čechů. Zdálo se, že jí čeká jen bezstarostný život v luxusu. Starostí však měla, obzvlášť v posledních letech, nad hlavu. Partnerova Profi Credit Czech byla totiž podezřelá z daňových úniků ve výši 250 miliard korun! Hrozilo mu až 12 let vězení!

Miliardářská rodinka se po obvinění sbalila a zmizela kdesi v zahraničí. Zpočátku byla v Rakousku, když vyšetřování přitvrdilo, misska s manželem a dvěma dětmi zmizela jako pára nad hrncem. Po více než dvou letech se však mohla přestat stresovat skrýváním. V září 2009 se Beran nahlásil policii a o pár týdnů později státní zástupce rozhodl, že daňový únik nezpůsobil.

Klidu si však ani nyní Dobrovolná se svým podnikatelem neužije. Ten je totiž známý svými spory s obchodními partnery, např. s ropným magnátem Karlem Komárkem, se kterým se čas od času pře o miliardy ze společného podnikání. Nedávno ale utrpěl velkou porážku. Soud rozhod, že kvůli čachrům přišel o firmu GBI Investment CZ, kterou si cenil na pět miliard.

Terezie se po útěku mohla vrátit k poklidnému životu v luxusu a k normálním mateřským povinnostem s holčičkami Kristinou (6) a Kateřinou (4). Krásná a vzdělaná Dobrovolná koketuje také s herectvím. V pardubickém divadle hrála například postavu Evy v Příbězích obyčejného šílenství. V současné době o ní není moc slyšet, nejvzdělanější misska si po všech peripetiích užívá svého klidu v ústraní…

Před dvěma týdny byla na setkání bývalý miss. Ve svých pětatřiceti letech je to krásná žena, která jen potvrzuje, že porota před 13 dobře volila.



Autor:  ex

Přečtěte si
beckyttine
24. 3. 2011 • 18:04

Jak mohla získat korunku v roce 1987, když ji bylo kolem 11 let?? Navíc soutěž byla založena až o 2 roky později, v roce 1989??

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.