Helena Vondráčková o exekuci: Chtěli mi zabavit všechen majetek! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Helena Vondráčková o exekuci: Chtěli mi zabavit všechen majetek!

Exekutoři vtrhli do vily Heleny Vondráčkové v Řitce u Prahy naprosto nečekaně.
Exekutoři vtrhli do vily Heleny Vondráčkové v Řitce u Prahy naprosto nečekaně.

ŘITKA – Na páteční ráno Helena Vondráčková (60) asi dlouho nezapomene. Ještě než se stačila rozkoukat, zazvonili u jejího domu exekutoři, nekompromisně si vyžádali vstup dovnitř a chtěli jí zabavit nábytek a další majetek.


UniCredit Bank totiž nařídila exekuci na základě své pohledávky u jejího manžela Martina Michala (49), kterou on pokládá za neoprávněnou a kvůli které stále běží soud. Podle Michala se banka bojí, že už jednou soudně zrušenou exekuci a pohledávku znovu prohraje, a proto přistoupila k preventivnímu útoku. Jak se Helena cítila, když jí vtrhli do domu?

„Bylo to šokující ráno, o to víc, když jsem se dozvěděla, že si UniCredit Bank, bývalá Živnobanka, k exekuci přizvala novináře a informovala média. Jak jinak by se to dozvěděli...“ zlobí se Vondráčková, kterou exekutoři překvapili těsně před odjezdem do Zlína na dětský filmový festival. „Není to od nich seriózní, když ten případ není ani soudně uzavřený. Takhle podle zaútočit! Cítím, že mě to poškodilo,“ dodává Helena. Exekutoři nakonec z domu nic neodnesli, zákon jim to nedovolil. Všechen majetek totiž patří Heleně a s Martinovou údajnou pohledávkou nemá co do činění. „Exekutoři byli nekompromisní, ale chovali se v rámci zákona. Zjistili, že tu nic zabavit ani obstavit nemohou, všechen majetek je Heleny. Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšeteByli tu do půl druhé odpoledne, předložili jsme jim všechny doklady,“ řekl deníku Aha! Martin Michal s tím, že pro něj i pro Helenu to byl blesk z čistého nebe. „O ničem jsme nevěděli, bylo to naprosto nečekané. Ani ve snu bych nečekala, že se může něco takového přihodit. Bylo to prostě šokující,“ dodává Vondráčková. Spor mezi Martinem Michalem a bankou má kořeny v devadesátých letech, kdy byl jedním z ručitelů za letadlo firmy Air Terrex. To po zániku firmy připadlo bance, ta jej ale prý prodala pod cenou, a sama se tak o své peníze připravila.


Autor: PETR MACEK
Foto Aha! – Alexandr Malachovský

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.