Herci vyrazili do ulic - Pro peníze! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Herci vyrazili do ulic - Pro peníze!

I Petr Vacek (zleva), Jiří Lábus a Martin Dejdar chtějí pro své Studio Ypsilon více peněz.
I Petr Vacek (zleva), Jiří Lábus a Martin Dejdar chtějí pro své Studio Ypsilon více peněz.

PRAHA – Vzrušené emoce a hysterie řady herců byla k vidění na demonstraci před pražským magistrátem! Třeba hormony překypující těhulka Tatiana Vilhelmová a rozčilený Jiří Lábus na straně »vzbouřených« divadel


, která nejsou spokojena s rozdělením peněz z divadelních grantů, na druhé straně zastánci městské politiky Zuzana Norrisová, exmanžel Lucie Bílé Petr Kratochvíl a plejáda herců divadla Broadway!

Jádrem sporu je plošná dotace na prodanou vstupenku a hlava pražského radního pro kulturu Milana Richtera, který je autorem nového systému dělení peněz. Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete„Kulturní obec je rozdělena na dva tábory, které se hádají o peníze. Stávající grantový systém je spravedlivý pro všechny,“ prohlásil Richter s tím, že například právě dotace na vstupenku je nejobjektivnějším způsobem přidělování peněz v rámci grantů. Dodal, že pražská kultura dostala navíc v letošním roce více peněz než kterýkoli jiný resort. Pražské zastupitelstvo pak petici nespokojených umělců odmítlo a Richtera, který je známý i svým vztahem s bývalou Miss World Tatianou Kuchařovou, tak podpořilo. A zrovna v tu chvíli, když Richter oznámil verdikt, se u Benešova zřítila vzducholoď, kterou demonstranti na začátku vypustili a ona jim uletěla.


Autor: (mac)
Foto Aha! – Marek Pátek


Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.