Komisař Schimanski: Miluju české buchtičky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Komisař Schimanski: Miluju české buchtičky

Na zlínském festivalu dostal George Götz cenu Za tvorbu ve světové kinematografii.
Na zlínském festivalu dostal George Götz cenu Za tvorbu ve světové kinematografii. (Aha!: Kateřina Kovářová)

ZLÍN – Světoznámý německý herec George Götz (67) alias komisař Schimanski byl hlavní hvězdou závěrečné show Mezinárodního festivalu pro děti a mládež ve Zlíně.



Na jižní Moravu přijel díky osobnímu pozvání kamaráda a ředitele zahraničních vztahů festivalu Filipa Albrechta. A to přesto, že je uprostřed natáčení nových dílů populárního seriálu Místo činu, ve kterém hraje právě hlavní roli sympatického komisaře Shimanskeho. „Splnil jsem tak Filipovi slib, který jsem mu dal vloni,“ přiznal nedělnímu Aha! Götz.
Před rokem byl totiž oblíbený herec v České republice poprvé. Tehdy ale přijel neoficiálně na své motorce do Slavonic. Nyní pobyl ve Zlíně pouze jeden den a byl velmi spokojen nejen s organizací festivalu, ale hlavně s jídlem. „Nejvíce mi chutnaly české buchtičky,“ přiznal se smíchem Götz, který byl i s manželkou ubytován v prezidentském apartmá v Luhačovicích.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.