V Praze měl důležitou práci! Schimanski (†77) už to ale nestihl… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

V Praze měl důležitou práci! Schimanski (†77) už to ale nestihl…

Schimanski se chystal na podzim do Prahy. Osud s ním ale měl jiné plány...
Schimanski se chystal na podzim do Prahy. Osud s ním ale měl jiné plány... (Foto ara)

Götze George alias Schimanski se chystal do Prahy za svou milenkou. Tou nebyl nikdo jiný než první žena Felixe Slováčka (73) Renée Wevelsiepová (68). Chtěl přijet na křest její knihy. Toho se však již nedočkal…

Krátce po smrti představitele slavného komisaře, vyplaval na povrch jeho románek s exmanželkou Felixe Slováčka. Schimanski za svou českou láskou mimo jiné létal soukromým tryskáčem. Na podzim se chystal do Prahy na křest její knihy.

„Ten náhlý odchod mě velice zasáhl, proto se k němu, nezlobte se, nebudu vyjadřovat,“ uvedla Renée pro Blesk. Götze měl blízký vztah nejen ke spisovatelce, ale rovněž ke knize, jejíhož křtu se měl zúčastnit. „Byl mi oporou při psaní poslední knihy z italského prostředí. Přiblížil mi povahu a zvyky italských umělců a určil tak styl mého rukopisu,“ říká o něm Wevelsiepová.

George totiž trávil důchod na Sardinii, kterou si zamiloval. Svoje zdravotní a psychické problémy před veřejností dlouho tajil. Zprávy o jeho smrti se k fanouškům dostaly dokonce s týdením zpožděním! Renée ale měla údajně na svého milého až magický vliv. Vznětlivý herec prý s českou kráskou vždy zkrotl jako beránek.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.