Co baští »Pasta« a spol.? Ujíždí na prasárnách!
Drží se receptu z Prahy, podle něhož fanouškům tak chutnalo! Obhájci titulu si na mistrovství světa do Dánska vzali znovu kuchaře z Třince, jehož specialitou pro šampiony při triumfu na loňském MS byly krevety. Ale co mají reprezentanti nejraději?
David Pastrňák (28): JITRNICE A TATARKA
Hvězdný útočník z Bostonu si doma rád objedná kuřecí nebo vepřová játra s opékanými bramborami. „Tatarečka samozřejmě nesmí chybět, hodně tatarky!“ culil se »Pasta« ve videu pro Český hokej. „Ale nejvíc mi chybí jitrnice! Když je sezona jitrnic, tak já jsem bohužel v Americe, a to se tam nedostane. Takže ty už jsem neměl dlouho.“
Michael Špaček (28): VYTUNĚNÉ ŠPAGETY
Jasně, gothaj s cibulí patří ke klasice. Ale špagety s gothajem? Pro sparťanského útočníka už od dětství oblíbené jídlo. „A kečup na to!“ nestydí se.
Čeští fanoušci před zápasem se Švýcarskem
Daniel Vladař (27): ZAPOVĚZENÁ KLASIKA
Když chcete gólmana Calgary potěšit, udělejte mu pokrm, který mizí z jídelních lístků – kuře s broskví! „Vím, že pan Pohlreich by mi asi vytrhal vlasy z hlavy. Ale mám tohle jídlo rád, babička mi ho dělala. Naučila se ho i žena perfektně.“