Jožo Ráž: O této ženě zpívá | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Jožo Ráž: O této ženě zpívá

Zdravotní sestra Jana Binčíková.
Zdravotní sestra Jana Binčíková. (týdeník Život)

PRAHA/BRATISLAVA – Odkud se vzal úspěch nesmrtelné slovenské kapely Elán? Deníku Aha! a týdeníku Život se podařilo zjistit, že zpěvák Jožo Ráž (53) si zakládá na pravdivosti textů. Jeho legendární hit Sestrička z Kramárov má totiž svůj skutečný předobraz – zdravotní sestru Janu Binčíkovou ze slovenské nemocnice!

Odkud se vzal úspěch nesmrtelné slovenské kapely Elán? Deníku Aha! a týdeníku Život se podařilo zjistit, že zpěvák Jožo Ráž (53) si zakládá na pravdivosti textů. Jeho legendární hit Sestrička z Kramárov má totiž svůj skutečný předobraz – zdravotní sestru Janu Binčíkovou ze slovenské nemocnice!

Binčíková žije svůj život jako spousta dalších zdravotních sester, ale na rozdíl od nich je známá v České i Slovenské republice. Její nemocniční opatrování dvorního textaře Elánu Borise Filana bylo totiž tak starostlivé, že o ní slavný textař napsal hit – Sestričku z Kramárov. A tato písnička opanovala dlouhé týdny snad všechny rozhlasové stanice. „Vůbec nevím, jak na mě pan Filan přišel. A pořád si myslím, že ten text je všeobecně o pacientovi a jeho ošetřující sestře,“ nevěří Binčíková, že by nejslavnější slovenská skupina nazpívala svůj největší hit právě o ní.

Jenomže to tak opravdu je, Binčíkové to dokonce potvrdil její primář, Filanův známý!


Elan - Sestrička z Kramarov:

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.