Už jsme měli tři Milionáře! Proč skončili? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Už jsme měli tři Milionáře! Proč skončili?

Vladimír Čech (56), Martin Preiss (34), Ondřej Hejma (56) a nyní Roman Šmucler (38)


Vladimír Čech (56)
1999 – 2003

Kliknutím zvětšeteUváděl soutěž Chcete být milionářem? jako vůbec první u nás! Televize Nova ho oslovila v roce 1999. Rázem se stal neznámý herec a syn bývalé televizní hlasatelky Hedy Čechové celonárodní hvězdou, která dvakrát týdně vstupovala přes televizní obrazovky do milionů domácností. Do té doby se živil pouze jako oblastní herec a dabér.
Po letech ale dramaturgie Čechovi začala vyčítat jeho soucit k soutěžícím a klidnou povahu. Žádala po něm, aby byl tvrdší a nekompromisní. Moderátor se pokusil s tím něco udělat, jenže se mu to nepodařilo, a svého stylu se nechtěl vzdát. Ze dne na den pak Čecha v září 2003 ze soutěže stáhli, což vyvolalo šok po celém Česku. Tím Čechova raketová televizní kariéra skončila.

Martin Preiss (34)
2003 – 2004

Kliknutím zvětšetePřed pěti lety vystřídal v křesle moderátora oblíbeného, ale podle dramaturgů velmi mírného Vladimíra Čecha. Na televizní obrazovce se Preiss objevil hned v říjnu roku 2003, několik dní poté, co ze soutěže odešel Vladimír Čech. Na první díl Chcete být milionářem? se synem slavného hereckého páru Jany a Viktora Preissových se překvapivě dívaly 2 miliony 179 tisíc lidí. Preisse si dramaturgie vybrala hlavně kvůli jeho pokerové tváři, na které se většinou neobjevují žádné emoce. A to přesně na Nově potřebovali. Po zhruba jedenácti měsících ale soutěž Chcete být milionářem? z obrazovek v září roku 2004 stáhli. Důvod? Diváci už byli soutěží přesyceni a přestali se na ni dívat. Tím skončila i raketová televizní kariéra Martina Preisse.

Ondřej Hejma (56)
Duben 2005 – červen 2005

Kliknutím zvětšeteSkomírající soutěž měl od dubna roku 2005 zachránit populární porotce z první řady pěvecké reality show Česko hledá SuperStar – inteligentní a vzdělaný Ondřej Hejma. Jenže se nepodařilo! A to ani díky novinkám, jako byla třeba možnost, že se mohli diváci přihlašovat do Chcete být milionářem? SMS zprávami. Hejmovi nemohl nikdo nic vytknout. Byl pohotový, tajemný, ale zároveň zábavný. Jenže nasycenost diváků stoupala a zájem o soutěž klesal čím dál více. V závěru jejího vysílání tak ještě Hejma odmoderoval několik speciálů se známými osobnostmi. Vyhrané peníze pak putovaly na charitu.


Autor: Miroslav Graclík
Foto Aha! – Dalibor Puchta

23.2.2008

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.