Dáša (†51) vychovávala 7 dětí: Zemřela při vybalování nákupu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Dáša (†51) vychovávala 7 dětí: Zemřela při vybalování nákupu

Dáša zemřela zcela nečekaně
Dáša zemřela zcela nečekaně (archiv rodiny)

Ani věkový rozdíl nezabránil lásce jako trám. Roman (39) ze Staříče u Frýdku-Místku prožil s Dášou (†51) 17 let. Vychovávali pět dětí z Dášina předešlého vztahu a společné dcerky Adélku (13) a Lucinku (10). Teď nešťastný táta zůstal na všechno sám.

„Loni v říjnu Dáša náhle zemřela,“ popisuje Jana Luňáčková. K neštěstí podle příbuzné došlo naprosto nečekaně. „Přijeli z nákupu a Dáša ho šla do kuchyně vybalit. Pak se ozvala rána a Roman ji našel ležet na zemi. Zřejmě jí praskla výduť v mozku,“ líčí pro Aha! paní Jana. Tatínek tak musí dvěma dospívajícím dcerám být i mámou. A aby toho na rodinu nebylo málo, dva dny po Dáše zemřel i Romanův otec Zdeněk. Navíc ani Roman není zcela zdravý.

„Je v částečném invalidním důchodu, protože měl před lety velmi těžký úraz, a je vlastně zázrak, že chodí. Může proto pracovat pouze na zkrácený úvazek,“ vysvětluje. Dvě náhlá úmrtí ho poznamenala také psychicky. „Dochází k psychologovi, největší oporou jsou mu teď Adélka s Lucinkou. Holky jsou držáci, když jsem s nimi, pobrečí si přede mnou, ale ne před tátou,“ přiznává Jana. Ač se příbuzným snaží pomoci, jak může, není to snadné, protože se svou rodinou bydlí 170 kilometrů daleko, na Svitavsku.

 

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.