Josef Abrhám (†82) rok po smrti: TAJNĚ HO ULOŽILI DO HROBU! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Abrhám (†82) rok po smrti: TAJNĚ HO ULOŽILI DO HROBU!

Josef Abrhám
Josef Abrhám (archiv)

Rok a půl po smrti Josefa Abrháma (†82) mají fanoušci knihkupce Dalibora Vrány z filmové komedie Vrchní, prchni! či primáře Blažeje ze seriálové Nemocnice na kraji města kde zapálit svíčku a kam položit květiny. Josef Abrhám ml. (46) nechal ve vší tichosti uložit urnu s otcovým popelem do hrobu v jeho rodných Kunovicích.

Přesně tak si to herec přál. Chtěl se vrátit zpět do rodného kraje a spočinout vedle rodičů a sestry Eleny. Jen Abrhámova sestra Božena zvaná Boca (89) u toho bohužel být nemohla.

Jednou tam budu i já

Filmová historička, překladatelka a asistentka režie je totiž už několik let upoutaná na lůžko. Je ale šťastná, že má bratr konečně klid. „Ano, říkali mi, že Pepu uložili k našim rodičům. Byla jsem ve čtyři ráno vzhůru, protože mi to šrotovalo všechno v hlavě. Teď si v posteli prohlížím fotografie maminky a tatínka a říkám jim – tak tam konečně máte i Pepu!“ svěřila deníku Aha! Boca. „Je tam i naše sestra Elena. A budu tam jednou i já...“ konstatovala věcně.

Tisíce Ukrajinských vojáků v zajetí. Babiš půjde před soud. A co se dělo po pohřbu Abrháma

Video se připravuje ...

Informace v mobilu

Boca se těšila, že jí synovec Josef ukládání urny nafotí a pošle mobilem. „Je hodný, máme dohodu, vždy mi pošle fotky, abych byla v obraze,“ pochvaluje si teta Boca. Zůstala jako kůl v plotě, ani děti už nemá, je zcela závislá na ošetřovatelce, která jí chodí pravidelně uklízet a pečuje o ni.

Spolužák Bohumil (84): Pepík je zase doma!

Smutečního aktu se zúčastnilo několik lidí z Kunovic. „Jsem rád, že je Pepík zase zpátky doma. Ale než na hřbitově, raději bych ho viděl živého a zdravého,“ svěřil Aha! hercův spolužák Bohumil Švabík (84). „Zažili jsme spolu moc hezké časy. V jejich cihelně vyráběli tašky na střechy a z nich, z té hlíny, jsme dělali různé figurky, které se vypálily,“ dodal pan Bohumil.

Z vnuků by měl radost

Josef Abrhám nejmladší (16) a jeho mladší bráška Antonín (14) jdou ve stopách svých slavných prarodičů – dědečka Josefa a babičky Libuše Šafránkové (†68). Dokonce už mají svou filmařskou společnost. V roce 2019 si založili studio WTF a dělají různé animace. Mimo jiné teď účinkují např. v klipu k jedné z básniček z knihy Divoké básničky Aleny Müllerové. Hlavně Antonín vypadá jako mladší verze dědečka a dokonce se chce hlásit na konzervatoř. Maminka, animátorka a ilustrátorka Denisa Grimmová (47), mu sice nebrání, ale nadšená prý není.

Úmrtí 2022: Kdo ze slavných nás tento rok opustil?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
hejhej
21. 11. 2023 • 15:01

A to měla rodina vytrubovat do bulváru ?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.