Chorobně žárlivý Raif Kačar (†41): Postřílel rodinu na oslavě | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Chorobně žárlivý Raif Kačar (†41): Postřílel rodinu na oslavě

Makedonec Raif Kačar (†41) povraždil rodinu své ex. Zemřel po nepovedené sebevraždě.
Makedonec Raif Kačar (†41) povraždil rodinu své ex. Zemřel po nepovedené sebevraždě. (Foto ara)

Agresivní Makedonec Raif Kačar (†41) nedokázal unést, že jeho bývalá randí s jiným. Rozhodl se kvůli tomu vraždit. V restauraci na narozeninové oslavě zastřelil během pár vteřin čtyři lidi, včetně své ex Vladimíry P. (†25).

Bylo chvilku před jednou ranní, když 8. března 2009 před restaurací Sokol v obci Petřvald na Karvinsku zastavil smykem hnědý volkswagen. Seděl v něm Makedonec Raif Kačar. Z přihrádky na místě spolujezdce vytáhl připravenou pistoli a zamířil ke vchodu budovy. Nezastavil ho ani nápis Dnes zavřeno, soukromá akce, právě kvůli ní sem v noci zamířil. Vrazil dovnitř, kde už končila oslava kulatin otce jeho bývalé přítelkyně Vladimíra P. (†50), a začal střílet. Oběti měl přesně vytipované. Zaznělo jen pět výstřelů.

K zemi se skácela vrahova bývalá přítelkyně Vladimíra P., její současný přítel (†34), otec Vladimír P. a matka Ivana P. (†47). Posledním výstřelem Kačar spáchal sebevraždu. Krvavý masakr se udál během několika málo vteřin. Zděšení hosté nemohli nic dělat. Vrah svou sebevraždu zpackal, zdravotníci mu dokázali zachránit život a odvezli ho do ostravské nemocnice. O čtyři dny později, 12. března 2009, však svým těžkým zraněním podlehl. Mezi ním a Vladimírou hořel spor o styk se společnou dvouletou dcerkou, vrah byl navíc chorobný žárlivec a násilník. Nesnesl pomyšlení na to, že jeho bývalá přítelkyně chodí s jiným. Onoho osudného dne se rozhodl, že když nemůže mít Vladimíru on, nebude ji mít nikdo.

Varování nepomohlo

Svědectví o teroru, kterým si musela procházet při soužití s násilnickým žárlivcem Kačarem, podala i jeho přítelkyně z minulosti. „Když jsem se někde zdržela, hned mě podezíral z nevěry. Měl takový velký prsten, kterým mě za trest bil do kloubů,“ popisovala. Jednou jí měl i zlomit nos. Když se s ním rozhodla rozejít, vyhrožoval smrtí jí i její rodině. Když se dal dohromady s Vladimírou, výhrůžky ustaly. Žena se snažila Makedoncovu novou přítelkyni varovat, s jakým tyranem se dala dohromady, ona ji však nebrala vážně.

Dcerka u strýce

Nejhůř samozřejmě masakr zasáhl do života teprve dvouleté dcerky vraha s Vladimírou. Během několika okamžiků přišla o maminku i prarodiče. Nakonec ji pár dní po tragédii soud svěřil rodině bratra zavražděné.

Víte že...

...masakr v Petřvaldu byl první masovou vraždou samostatné České republiky?



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.