Zpěvák Pavel Novák: Rakovina znova útočí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Zpěvák Pavel Novák: Rakovina znova útočí

Pavla Nováka netrápí, že mu vypadaly vlasy a obočí. Samozřejmě z léků a po chemoterapiích natekl i v obličeji. Umí s tím žít, a dokonce se nebojí vystoupit v televizi.
Pavla Nováka netrápí, že mu vypadaly vlasy a obočí. Samozřejmě z léků a po chemoterapiích natekl i v obličeji. Umí s tím žít, a dokonce se nebojí vystoupit v televizi.

PRAHA – Rakovina znova udeřila! Zpěvák Pavel Novák (62) se pustil do dalšího boje se zlou nemocí. Jaké jsou naděje? „To nevím já, to neví nikdo,“ řekl deníku Aha! zpěvák, který však nemíní těžký boj vzdát.


● Musí na další chemoterapie
● Vypadaly mu vlasy, ale nezvrací

O Vánocích musel nastoupit na další cyklus chemoterapií. „Bohužel se ty výsledky zase zhoršily, takže jsme museli jít znova do boje. Slezly mi vlasy. Ale ony narostou, to se nebojím,“ řekl plný optimismu Pavel Novák, jenž už sedm let bojuje s rakovinou prostaty.

Třetí cyklus chemoterapií nastoupil v průběhu Vánoc populární interpret hitů Malinká, Chci zapomenout nebo Pihovatá dívka. Kromě vypadaných vlasů a obočí však netrpí stavy nevolnosti či zvracením. U záchodové mísy rozhodně netráví většinu času. „Na kontroly chodím pořád, nastoupil jsem na třetí cyklus chemoterapií. Dva už mám za sebou. V pátek dostanu sedmou dávku. Výsledek se maličko zlepšil. Ale pořád je to velký boj. Naštěstí, a nerad bych to zakřikl, nezvracím. Vím, že s tím má spousta lidí problém, já zatím ne,“ prozradil Pavel Novák, který je odhodlaný s touto nemocí pořádně zatočit. A to hlavně prací.

„Někdy je mi zle, necítím se dobře, ale když vlezu na pódium, změní se mi život, všechno to zmizí,“ rozpovídal se Novák, který svou hudební kariéru rozhodně nehodil za hlavu. V pondělí odpoledne dokonce dorazil na natáčení pořadu České televize Souboj hitů, kde si zavzpomínal na svůj starý hit Pihovatá dívka. S tím se tentokrát popral Peter Nagy. Vzájemně si pak pánové vysekli poklonu. „Já nechci skončit, to bych umřel. Když mám práci, tak nemám čas přemýšlet nad tím, jestli je mi zle, nebo ne. Prostě pracuji a nemyslím na nemoc,“ dodal na závěr zpěvák, který už má letošní rok zcela pracovně zaplněný.


Autor: EVA KREMSEROVÁ
Foto Aha! – Martin Hykl

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.