Vyskočil & Absolonová útočí: Hřebejk má protekční herce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Vyskočil & Absolonová útočí: Hřebejk má protekční herce!

Ivan Vyskočil a Monika Absolonová by rádi do filmu. Nikdo je však nechce.
Ivan Vyskočil a Monika Absolonová by rádi do filmu. Nikdo je však nechce. (Aha! – Marek Pátek)

PRAHA – Nenáviděný režisér Jan Hřebejk (40)! Proč upřednostňuje pořád jedny a tytéž herce? Macháček (41), Liška (36), Dušek (46) – stejný kolotoč, který se točí pořád dokola. A ostatní herci zuří!

Macháčka, Duška, Geislerovou, Lišku…

Nenáviděný režisér Jan Hřebejk (40)! Proč upřednostňuje pořád jedny a tytéž herce? Macháček (41), Liška (36), Dušek (46) – stejný kolotoč, který se točí pořád dokola. A ostatní herci zuří! Nebo jen závidí hrstce vyvolených? Ivan Vyskočil (62) a Monika Absolonová (31) se také pustili do režisérů, kteří obsazují jedny a tytéž herce. „Poslední dobou se rve furt jen před těmi stejnými dveřmi,“ řekl Vyskočil a bylo jasné, že zřejmě naráží na Hřebejka, který s oblibou rozděluje role mezi partičku svých kamarádů a jen málokdy zabrousí do cizích vod. Ostatní jsou bez šance!

Mají herci kromě Pavla Lišky, Jaroslava Duška, Ani Geislerové, Jiřího Macháčka a dalších Hřebejkových oblíbenců vůbec šanci? Zřejmě ne! „Já se vám velice zdvořile omlouvám, ale na takové otázky vůbec neodpovídám,“ řekl včera deníku Aha! Hřebejk. Tato odpověď ostatním hercům moc nadějí nedává. Ani v nově připravovaném »bijáku« nevsadil režisér Hřebejk na žádné nové tváře. Hlavní role ve filmu Nestyda, jenž se začne natáčet už 8. ledna, obsadili opět známí hrdinové – Jiří Macháček, Pavel Liška a Emília Vášáryová, která si už také zahrála v několika snímcích oblíbeného českého režiséra.

Muzikáloví a divadelní herci tentokrát Hřebejka o svých kvalitách opět nepřesvědčili. „Zatím se teda před mými dveřmi nervali nějací filmoví a televizní režiséři, oni se totiž poslední dobou rvou furt před těmi stejnými dveřmi,“ stěžoval si Ivan Vyskočil. I muzikálová diva Monika Absolonová, která už hrála v Kameňáku 3 a Princezně ze mlejna 2, by ráda excelovala i mimo divadelní prkna v dalších filmech, ale marně. „To víte, že bych si ráda zahrála v nějakém filmu, ale zatím se o mě nikdo nezajímal. Režiséři holt mají své oblíbené favority,“ připojila se Absolonová a bylo jasné, že má na mysli skupinu režisérů, mezi kterými je i Jan Hřebejk. Jeho obliba u spousty herců zřejmě začala prudce klesat.

Hřebejkovy filmy a obsazení (natočené od roku 1999)
  • Pelíšky (1999) – Eva Holubová, Jaroslav Dušek, Bolek Polívka
  • Musíme si pomáhat (2000) – Jaroslav Dušek, Bolek Polívka
  • Pupendo (2003) – Pavel Liška, Jaroslav Dušek, Bolek Polívka
  • Horem Pádem (2004) – Pavel Liška, Jaroslav Dušek, Jiří Macháček, Emília Vášáryová, Nataša Burger, Petr Forman
  • Kráska v nesnázích (2006) – Aňa Geislerová, Roman Luknár, Emília Vášáryová, Jiří Macháček, Jiří Schmitzer
  • Medvídek (2007) – Jiří Macháček, Ivan Trojan, Roman Luknár, Aňa Geislerová, Tatiana Vilhelmová, Nataša Burger
  • U mě dobrý (2008) – Bolek Polívka, Jiří Schmitzer, Petr Forman
  • Nestyda (2008) – Pavel Liška, Jiří Macháček, Roman Luknár, Emília Vášáryová
Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.