Rakovina Martiny Navrátilové: Napsala si seznam posledních přání | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Rakovina Martiny Navrátilové: Napsala si seznam posledních přání

Jsem vyléčená, ukazuje slavná tenistka Martina Navrátilová.
Jsem vyléčená, ukazuje slavná tenistka Martina Navrátilová. (Koláž Blesk sport)

Tenisová šampionka Martina Navrátilová (66) porazila nejtěžšího protivníka. V intimní zpovědi v pořadu TalkTV slavného moderátora Pierse Morgana líčí boj s nádorovým onemocněním hrtanu i prsu.

Když se na sklonku loňského roku jedna z nejlepších hráček všech dob dozvěděla krutou diagnózu, dostala strach ze smrti. „Tři dny jsem byla v naprosté panice, bála jsem se, že se nedožiju Vánoc,“ přiznala rodačka z Prahy, která kvůli komunistické šedi zůstala po US Open 1975 ve Spojených státech amerických.

Proslov Krejčíkové, který dostal Navrátilovou: Díky za statečnost a naši svobodu!

Video se připravuje ...

Navrátilová už v roce 2010 přemohla onkologické onemocnění levého ňadra, nyní se jí vytvořil osmimilimetrový nádor v pravém prsu, tumor měla rovněž v krku. „Kdo jiný má dvě rakoviny současně?“ ptala se zoufale. Chemoterapie a ozařování držitelku 59 grandslamových trofejí z dvouhry i čtyřhry ničily. Zhubla skoro 7 kilogramů. Kvůli léčbě musely s manželkou Julií Lemigovou (50), bývalou miss SSSR, odložit – možná nadobro – adopci dítěte. „Stále se necítím nejlépe, ale už si konečně začínám vychutnávat život,“ řekla Martina a utřela slzu…

Co chtěla stihnout?

Vzala kus papíru a napsala si seznam posledních přání. Martina Navrátilová byla připravena, že z boje s dvojnásobnou rakovinou odejde poražena. „Myslela jsem na to, co bych chtěla ještě stihnout. Zní to trochu povrchně, ale řekla jsem si: Jaké fáro jsem ještě neřídila, když budu žít možná rok?“ vzpomínala pohnutě. Teď má v plánu dovolenou v Keni a na Galapágách.



Přečtěte si
rydlo
22. 3. 2023 • 11:48

V lednu byly zjištěny Navrátilové dva druhy rakoviny a během necelých tří měsíců je vyléčena a zdravá? To musela mít lékaře kouzelníka, jiní lidé se léčí z rakoviny i několik let.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.