Skandální pohřeb Karla Černocha (†64) - Zmlátili rodinného přítele! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Skandální pohřeb Karla Černocha (†64) - Zmlátili rodinného přítele!

Černochův kamarád Tomáš Vodenka zůstal ležet na zemi, kde do něj ochranka mlátila.
Černochův kamarád Tomáš Vodenka zůstal ležet na zemi, kde do něj ochranka mlátila. (Aha! – Matin Hykl, Marek Pátek, David Kundrát)

PRAHA – Pohřeb legendárního zpěváka Karla Černocha (†64), který před několika dny zemřel na rakovinu tlustého střeva, se změnil v pořádné drama. Olšanské hřbitovy se dočkaly utajených manévrů s rakví, následné rvačky, vzduchem svištěly sprosté nadávky a nakonec musela zasahovat i policie!

Musela zasahovat policie
Přísně tajné! I pro kamarády...

Nestárnoucí hity Karla Černocha (†64) budou celý národ provázet ještě dlouho. Na poslední rozloučení s ním však mohlo přijít pouze pár vyvolených – kromě rodiny se pietního aktu zúčastnili jen Hanka Křížková (50) a Roman Holý (41). Lidé, kteří Černocha dlouhá léta za jeho umění obdivovali či mu byli blízcí, osobně však o pohřbu nevěděli, nebo hůř – byli ze hřbitova vyvedeni ochrankou. „Je to smutné, Karel by si zasloužil, aby se s ním lidé, kteří ho měli rádi, rozloučili,“ smutní třeba jeho kamarád, jazzman Laďa Kerndl (61), který na obřad také nebyl pozván.

Vdova po nestárnoucím písničkáři Dáša, která si ještě těsně před obřadem nechala v zázemí obřadní síně otevřít rakev, aby se s ním spolu s dětmi mohla naposled rozloučit, totiž objednala pohřeb svého manžela pod jiným jménem a pod přísným dohledem najaté ochranky. Ta také dostala stroze popsaný list papíru, který sloužil pozůstalým jako vstupenka do obřadní síně. „Tak, už jsou tu všichni, můžeme to zamknout a obsadíme přístupové cesty,“ dohadovali se na postupu, který spíš než důstojné rozloučení připomínal manévry tajných služeb. Mnohem horší však bylo, že čtyři bodyguardi, místo aby uctili památku Černocha, byli sami zdrojem skandálu, který nemá obdoby. Rodinný přítel Tomáš Vodenka se chtěl posledního rozloučení také zúčastnit, jenomže jen co se přiblížil na dva metry ke dveřím obřadní síně, vrhli se na něj dva muži z ochranky. Uštědřili mu několik ran, povalili jej na zem a následně vyvedli ze hřbitova. Ještě že se toho Černoch nedožil…

„Karel byl výborný člověk, hudebně i lidsky jsme si moc rozuměli,“ plakala po pohřbu Hanka Křížková, která byla jako jedna z mála Černochových přátel na obřad pozvána. Jeho kamarádi, zpěváci z muzikálů Monte Cristo, Evita, Bídníci či Dracula, však většinou ani nevěděli, že se pohřeb koná. „Nevím, nikdo mi nic neřekl,“ opakovali shodně.

V Praze už však možnost posledního rozloučení mít nebudou. Černochovo tělo bylo totiž bezprostředně po obřadu odvezeno ke kremaci do Mělníka. Kde pak bude uložena urna s ostatky zpěváka, který během svého života nazpíval na tři stovky hudebních šlágrů, účinkoval ve slavných muzikálech a bavil nás v televizní show Možná přijde i kouzelník, není známo.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.