Pelé (†82) byl pohřben: Smuteční průvod ovládla samba | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Pelé (†82) byl pohřben: Smuteční průvod ovládla samba

Pelého rakev převážejí na hasičském autě
Pelého rakev převážejí na hasičském autě (Reuters)

Když zaklapla rakev, pozůstalým sklapla brada a spustily se slzy. Ale pak tisíce fanoušků ponurou atmosféru loučení s fotbalovým velikánem Pelém (†82) proměnili na tradiční brazilský karneval v rytmu samby.

Na stadion známý jako Vila Belmiro dorazilo od pondělí přes 230 tisíc lidí vzdát hold trojnásobnému mistru světa, jenž skonal ve čtvrtek 29. prosince po selhání orgánů vyčerpaných bojem s rakovinou. Včera kolem 14. hodiny našeho času se slavný Brazilec vydal na poslední cestu. Do toho hrála píseň »Meu Legado«, což v portugalštině znamená Můj odkaz. Na kytaru ji zabrnkal a zabroukal sám Pelé v roce 2006.

Nejlepší hráči historie? Pelé, Messi, Maradona… a rodák z Moravy, který záhadně zemřel

Video se připravuje ...

Truchlící v »kanárkových« reprezentačních dresech i barvách mateřského Santos FC s legendární 10 na zádech se začali vlnit a zpívat chorály. Jiní propukli v pláč. „I když bychom žili dalších dva tisíce let, nikdo nebude jako Pelé,“ soudí fotbalový příznivec Genio, který svého hrdinu doprovodil z nemocnice na stadion přes město až k nejvyššímu hřbitovu světa, kde se zesnulým v tichosti loučila jen rodina. „Díky a sbohem, náš králi!“



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.