Květa Fialová - Plakala u Kerndla | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Květa Fialová - Plakala u Kerndla

Květa Fialová přišla na koncert s kamarádkou, manžel Pavel Háša bojuje s těžkou nemocí.
Květa Fialová přišla na koncert s kamarádkou, manžel Pavel Háša bojuje s těžkou nemocí. (Aha! – Petr Novotný)

PRAHA – Květa Fialová (78) se stala jedním z dárků na vánočním koncertě jazzmana Ladi Kerndla (61)! A přestože kolem sebe šířila dobrou náladu, v jednu chvíli se neubránila slzám. To když na pódiu zazněla písnička věnovaná jejímu manželovi, režiséru Pavlu Hášovi (78). Ten leží v léčebně dlouhodobě nemocných v těžkém stadiu Alzheimerovy choroby a okolní svět nevnímá.

„Přála bych si, aby tu Pavel mohl být,“ ronila slzy paní Květa.

Se stejně železnou pravidelností jako Helena Vondráčková vyprodává pražskou Lucernu, může se Laďa Kerndl spolehnout na vyprodaný sál Divadla U hasičů. Letos však bylo jedno sedadlo v první řadě uprostřed prázdné. „Chybí tu můj velký kamarád Petr Haničinec,“ vysvětlil Kerndl, který legendárnímu herci před měsícem zazpíval na pohřbu.

Neveselé vzpomínky ale brzy nahradilo veselí, jazzman totiž přebral od svého vydavatele Karla Vágnera dvě zlaté desky. Ty mu pomáhali přebrat Josef Dvořák a právě Květa Fialová. „Kdyby moje duše byla koza, Laďa by pro ni byl to nejlepší lupení,“ smála se paní Květa a věnovala zpěvákovi tibetský růženec. „Ten je ze dřeva stejně jako rakev,“ dodala s morbidním humorem.

18.12.2007

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.