Zvažuje snad Saskia Burešová odchod?! Málokdo mi to věří, ale... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Zvažuje snad Saskia Burešová odchod?! Málokdo mi to věří, ale...

Saskia Burešová
Saskia Burešová (Blesk:CNC_Petr Novotný)

Moderátorka Saskia Burešová (76) je neodmyslitelně spjata s Českou televizí. Na té působí již neuvěřitelných 55 let, a ačkoli se pořady přizpůsobují době, bez jejího Kalendária si někteří diváci nedokázali představit neděli. I proto je pořad spolu s moderátorkou brán jako stálý klenot veřejnoprávní televize. Nevnímá ovšem Burešová svou práci jako stereotyp?

Pořad, který lidem připomíná slavné historické osobnosti, události i vynálezy, vysílá Česká televize již třicet let. Za tu dobu se vystřídalo několik podobných konceptů, sledovaností se ale nejvíce mohlo stabilně chlubit právě Kalendárium. Stejně tak diváky ČT baví i televizní veteránka Saskia Burešová, kterou si nikdo netroufl nahradit. Důvod je zcela prostý.

„Málokdo mi to věří, ale tu práci dělám pořád ráda. Kdybych ji ráda neměla, už ji dělat nebudu. Těším se vždy na ten kolektiv, pokaždé se něco nového dozvím a chodím na natáčení trochu jako domů. Vždyť jsem odchovanec České televize," prozradila v rozhovoru pro Super.cz moderátorka a bývalá televizní hlasatelka.

Koncept se za ta léta téměř vůbec nezměnil, i proto působí nostalgicky, zároveň přináší stále něco nového a zajímavého. Co se ovšem vůbec nemění, je samotná moderátorka, která ke své image nikoho nepotřebuje, což televize respektuje. „Žádnou kostymérku v televizi nemám. Nikdo se o to, co budu mít na sobě, nestará, ale zatím mi nikdo nevynadal, tak snad je to dobré. Mám ráda právě i výrazné šperky, ale snažím se, aby ladily k oblečení," vysvětlila Saskia Burešová.

Legendární hlasatelka Saskia Burešová: 10 let jsem se dostávala z dluhů z podnikání!

Video se připravuje ...

Krom výrazných šperků spolu s rudými rty jsou jejím poznávacím znamením i načesané rudé vlasy, jejichž úprava není nejmodernější, díky Saskii se však z účesu stal v podstatě nadčasový trend. „Už mám ty vlasy takhle zvyklé, tak si myslím, že i kdybych si vymyslela nějaké rovné mikádo, tak se i to stejně navlní. Už jsem to i zkoušela, ale nešlo to. Ale upřímně řečeno mi to vyhovuje. Jsem konzervativní," dodala s úsměvem.



Přečtěte si
Genevive Winklerová
5. 2. 2023 • 14:46

Saskia je na svůj věk fešanda....ale nevyhne se jediné spravedlnosti v životě tedy "konce"

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.