Radim Uzel (82) bojující s rakovinou: Bombardují ho šarlatáni! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Radim Uzel (82) bojující s rakovinou: Bombardují ho šarlatáni!

Radim Uzel v prosinci 2020
Radim Uzel v prosinci 2020 ( R. Klejch, J. Poláček)

Těžký boj s rakovinou svádí Radim Uzel (82) a podle svých slov je už se svým osudem smířený. Přesto se nevzdává a se zhoršujícím stavem se snaží poprat. Sexuolog ale musí čelit i útokům samozvaných zázračných lékařů, kteří ho chtějí léčit svými alternativními metodami a neustále ho obtěžují telefonáty.

Dny tráví sexuolog po nemocnicích, kde se alespoň pomocí chemoterapie snaží oddálit příchod toho nejhoršího. Místo toho, aby měl po náročném ozařování chvilku odpočinku na zotavení, musí odrážet nájezdy neoblomných šarlatánů. „Zázračných doktorů mi volá padesát denně,“ postěžoval si Aha Uzel. „Já vím, lidi mě mají rádi, ale musím mít hlavně klid,“ dodal sexuolog, který o žádnou jinou, než profesionální péči nestojí. Sám je se svým osudem již smířený a naději na zázrak si nedělá. „Nakonec to vypadá, že umřu. Strach ze smrti nemám. Nakonec umřeme všichni. Jen přitom nechci mít moc velké bolesti. Ale to už dnes dokážou zařídit,“ řekl na konci března v primáckém Showtime.

Radim Uzel: Těžký průběh covidu a rakovina žaludku

Video se připravuje ...

Jako lékař si Uzel dovolil i odhadnout svůj vyměřený čas. „Řekl bych tak do roka a do dne. Co naděláte,“ pronesl sexuolog, pro něhož to není první boj se zákeřnou nemocí. V roce 2021 podstoupil dle svého banální operaci jícnu a cítil se jako znovuzrozený. „Operovali mi nějaký polyp v jícnu, ale už jsem v pořádku, není to žádná smrtelná choroba. A rozhodně to není žádný horor, nejsem na umření,“ řekl tehdy Aha!. O pár měsíců později už bylo vidět, v jakém rozsahu rakovina udeřila a notně pohublý Uzel ztrácí sílu žít...

Rány osudu aneb Covid, embolie a smrt manželky

Poslední dva roky si sexuolog prošel doslova peklem. Nejprve prodělal těžký průběh covidu, ke kterému se přidal zápal plic a embolie. Pak přišla rána nejhorší, když mu zemřela manželka Helena (†76), se kterou strávil neuvěřitelných 54 let společného života. A do toho znovu v plné síle zasáhla rakovina žaludku a jícnu.

Agáta Hanychová sekla s kouřením: Strach z rakoviny prsu!

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.