Hercule Poirot šlechticem: Z Davida Sucheta je sir! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Hercule Poirot šlechticem: Z Davida Sucheta je sir!

Hercule Poirot šlechticem: Z Davida Sucheta je sir!
Hercule Poirot šlechticem: Z Davida Sucheta je sir! (profimedia.cz)

Kvůli pandemii museli ceremoniál o měsíc odložit, ale v úterý se konečně dočkal. Britský herec David Suchet (75) byl na zámku Windsor slavnostně pasován do šlechtického stavu a bude od nynějška oslovován jako sir David.

Představitele slavného detektiva Hercula Poirota povýšil na šlechtice princ William (39), vnuk královny Alžběty (95). Suchet dorazil v tmavém fraku v doprovodu své paní Sheily Ferrisové, která zvolila černý top s růžovým sakem a sametovou sukní. „Je to zcela neobvyklý pocit. A na rozdíl od filmu nikdo neřekne, že se ta scéna bude točit znovu,“ smál se herec po slavnostním aktu.

Jeho drahá polovička celou událost štěstím probrečela. „Trochu se stydím, že jsem to celé proslzela, od začátku až do konce,“ přiznala později. Suchet hrál detektiva Poirota v 70 dílech oblíbeného seriálu, který vznikal v letech 1989 až 2013. S herectvím začínal v roce 1969 v divadle v Chesteru, odkud se postupně propracoval na prominentní britské scény včetně Královské Shakespearovské společnosti. O rok později se poprvé objevil v televizi a pak i ve filmu. S manželkou Sheilou jsou spolu už 45 let a mají syna Roberta (40, bývalý kapitán Královského námořnictva) a dceru Katherine (38, fyzioterapeutka).

Trailer na film Vražda v Orient expresu

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Skrhola
27. 1. 2022 • 16:20

Bon, très bien, tato zpráva jest nanejvýš pozoruhodná, gratulujeme! Ce rapport est le plus remarquable et plaisant, toutes nos félicitations!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.