Fotograf Roversi o vévodkyni Kate: Bála se, nakonec tančila | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Fotograf Roversi o vévodkyni Kate: Bála se, nakonec tančila

Vévodkyně Catherine v šatech Jenny Packham na premiéře No Time To Die
Vévodkyně Catherine v šatech Jenny Packham na premiéře No Time To Die (Profimedia.cz)

Vévodkyně Kate v neděli oslavila 40. narozeniny a při té příležitosti zveřejnila tři své portréty, kterými mnohým vyrazila dech. Fotograf hvězd Paolo Reversi (74) nyní popsal, jak na spolupráci s manželkou britského prince Williama (39) vzpomíná.

Roversimu, jenž mimo jiné fotil pro prestižní časopis Vogue, už před objektivem stály takové hvězdy jako britská supermodelka Kate Mossová (47) či topmodelka Naomi Campbellová (51). Není proto divu, že byla vévodkyně ze spolupráce s italským fotografem zpočátku nervózní. Jejich první schůzka proběhla už v listopadu v Kensingtonském paláci, kde nad čajem a sušenkami probírali, jak bude focení probíhat.

„Nejprve se bála. Fotografové ji sice fotí každý den, ale není zvyklá pózovat. Ujistil jsem ji ale, že jakmile začneme fotit, bude to velmi snadné,“ popsal Roversi italskému listu Corriere della Sera. A měl pravdu! Ve finále jim prý celé focení v botanické zahradě zabralo asi čtyři hodiny. „Vše probíhalo v přirozeném světle. Trochu make-upu, žádný složitý účes, jen perlové náušnice, prsten...“ uvedl fotograf, před nímž se nakonec Kate odvázala tak, že dokonce tančila!

Letní styl královen a princezen

Video se připravuje ...

Roversi ji totiž přesvědčil, aby předvedla rychlejší valčík se špetkou rock’n’rollu“. Inspirovaly ho k tomu prý šaty od Alexandra McQueena, v nichž Kate vypadala jako klasická balerína. Tato série fotek však zveřejněna nebyla, Kate si ji přála zachovat pouze ve svém soukromém albu. Do světa se naopak rozhodla vypustit tři portréty, na nichž ukazuje svou úplně jinou stránku, než jakou znají fanoušci. „Středem pozornosti byl vzhled Kate a její úsměv. Chtěl jsem, aby nepůsobila škrobeně jako vévodkyně, ale aby vypadala spíš čistě, nevinně a zároveň nadčasově,“ vysvětlil Ital.

Jako budoucí královna

Roversi mimo jiné vsadil i na lehce historický vzhled budoucí královny. Kate zvěčnil v šifonových šatech, s romantickými kadeřemi, perlovými náušnicemi a zásnubním prstenem od princezny Diany (†36). „Je to milá, přívětivá žena, která vás uklidní a respektuje práci všech. Je otevřená, velkorysá, zářící a myslím, že může přinést naději nejenom Anglii, ale i celému světu,“ vysekl vévodkyni poklonu fotograf.

Tahle zabodovala u Williama a dětí

Z celého focení vzniklo kolem 250 fotek (většinou černobílých). A z nich pak Roversi s Kate vybrali těch 70 »nej«. Oficiální fotkou celé série se stal portrét uvolněné Kate v červených asymetrických šatech. Pro oba to prý byl jasný favorit. A jaká fotka se nejvíc líbila Williamovi a jejich třem dětem? Ta, kde se Kate usmívá a dívá se s pohledem plným lásky přímo do fotoaparátu, prozradil Roversi. Na černobílém snímku totiž vyniká její vřelost a smích, který na ní její rodina tolik miluje.

Blesk Podcast: Princi Charlesovi se stýská po Harrym, říká Robert Lacey

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.