»Bary«, na zdraví! Tak šel čas se čtyřicátníkem Milanem Barošem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

»Bary«, na zdraví! Tak šel čas se čtyřicátníkem Milanem Barošem

Milan Baroš
Milan Baroš (Pavel Mazáč (Sport))

Už víc než rok je ve fotbalovém důchodu a na divočárny na trávníku i mimo něj jen vzpomíná. Milan Baroš se zítra stane čtyřicátníkem. Co dnes dělá a kolem čeho se jeho život točil, když slavil předchozí kulatiny?

10 let

Fotbal hrál odmala, za barákem si udělal hřiště a kopal za rodné Vigantice. Právě v deseti letech přišel první Milanův přestup. I když »jen« do čtyři kilometry vzdáleného Rožnova pod Radhoštěm. „Byl výš, hrála se nějaká žákovská liga, jezdil jsem tam na koloběžce nebo kole,“ vzpomínal.

S tátou Milanem a starší sestrou Renatou.

20 let

První reprezentační start i gól za áčko stihl na jaře ještě před dvacetinami proti Belgii. A proti stejnému soupeři se nedlouho po narozeninách už jako hráč základní sestavy snažil prostřílet v baráži na MS. Dopadlo to neslavně – a to i pro něj. V odvetě na Letné byl po nesmyslném faulu vyloučen.

Baráž s Belgií se nepovedla.

30 let

Třicetiny byly pro »Baryho « extra veselé. Čtyři dny po nich totiž přišel na svět druhorozený syn Matteo a další dva týdny nato Češi postoupili přes Černou Horu na Euro. I když útočník kvůli zranění odehrál v baráži jen 7 minut, u popěvku »Drulák nemá ču*áka« a trhání obleků v letadle nemohl chybět.

Na letišti v Černé Hoře nároďák včetně Baroše urážel Radka Druláka...

...a na Ruzyň poté hráči dosedli jako trhani.

40 let

Život po kariéře si užívá s nohama nahoře. „Chci si odpočinout od rutiny profesionálního fotbalisty,“ řekl pro Patriot s tím, že se věnuje manželce Tereze a synům a nic velkého teď neplánuje. Stále ho ale můžete vidět, jak střílí góly. O víkendu se po zranění vrátil do I. A třídy, kde Viganticím dvěma zásahy pomohl k výhře 4:3 nad Horní Lidčí.

Milan Baroš se teď věnuje manželce Tereze, kterou si vzal dva roky před svými třicetinami.

Baroš: Tělo mi začíná říkat stop. Bez diváků ale končit nechce

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.