Učitel Jiří Janda (57) z Hodonína: Svatební obřad po pás ve vodě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Učitel Jiří Janda (57) z Hodonína: Svatební obřad po pás ve vodě!

Svatba ve vodě. I oddávající v ní byl po pás.
Svatba ve vodě. I oddávající v ní byl po pás. (Foto archiv Jiřího Jandy)

Novomanžele začal oddávat před čtrnácti lety. Při obřadech zažil spoustu nečekaných i humorných situací. Jiří Janda z Hodonína (57) nyní dovršil tisícovku obřadů, hlavně svateb, ale třeba i vítání občánků.

Jiří Janda, který je učitelem na základní škole, oddával v různých situacích. Po pás v rybníce, v historickém kostýmu či v kovbojském stylu. Žádné výzvy neodmítá a vše bere s laskavým humorem. „Zažil jsem nejrůznější situace. Nejemotivnějším zážitkem pro mne ale bylo, když jsem dělal zlatou svatbu svým rodičům. Snad se nám s manželkou podaří obdobné výročí,“ doufá.

Nevhodná hudba

Jiřího Jandu dokáže vždy spolehlivě zaskočit, když si novomanželé vyberou jako hudební doprovod skladbu od Michala Tučného Báječná ženská. „Je to sice krásná píseň, ale svou rytmikou k obřadu se vážně nehodí,“ zdůraznil.

Ženich utekl

Šok zažil Janda při oddávání mladého páru na hodonínské radnici, když ženich na otázku, zda si bere nevěstu dobrovolně, řekl, že si to rozmyslel. „Nebyl jsem na to připraven a přemýšlel, jak mám pokračovat. Naštěstí nebylo moc nad čím. Ženich se totiž okamžitě dal na útěk, aby unikl rozlícené nevěstě,“ vysvětlil Janda.

Oblíbil si Jandu

Loni na jaře měl jeden z novomanželů velkou radost, že jeho obřad provede právě Jiří Janda. „Řekl mi: To je dobře, že jste to zase vy. Oddával jste mě už se všemi třemi předchozími manželkami. Tak to budeme mít napočtvrté,“ uvedl pobaveně.

Scházely prsteny

Do problémů se dostal i manželský pár z Uherskobrodska, který se chtěl nechat oddat v Hodoníně. „Zapomněli prstýnky doma. Nezbylo, než aby pro ně jeli. Obřad se tak posunul o několik hodin,“ řekl Janda.

Svatba na první pohled: Druhý pár před oltářem, první krize u prvního páru!

Video se připravuje ...

Sháněli svědka

Nečekanou patálii zažili novomanželé, kterým nedorazil jeden ze svědků. „Běhali jsme pak společně po náměstí a hledali někoho s občanským průkazem, který by byl ochoten jim svědčit. Někteří lidé si mysleli, že jde o skrytou kameru,“ připomněl pátrání po svědkovi.

Kovbojská svatba

V hodonínské části Pánov sloužil Jiří Janda i kovbojskou svatbu. „Ženich s nevěstou i hosté byli ve westernovém oblečení na koních a do toho hrála hudba ze Sedmi statečných. Bylo to moc hezké,“ zavzpomínal.

Svatba seniorů

Kuriózní svatbu si Janda připsal díky hodonínským lázním. „Potkali se v ní dva senioři nad 70 let, kteří v sobě našli zalíbení. Po odjezdu z lázní si psali a po roce se opět sešli v lázních. Tam se domluvili, že jestli se sejdou v Hodoníně ještě jednou, tak se vezmou. Následujícího roku jsem je oddával,“ řekl pobaveně.

Lucie Šafářová o utajované svatbě s Plekancem: Spousta příprav kvůli jednomu dni

Video se připravuje ...

Jubilejní obřad

Při jubilejním tisícím obřadu oddával Jiří Janda 9. října svou bývalou žákyni. Jiří Janda, který je učitelem na základní škole, oddával v různých situacích. Po pás v rybníce, v historickém kostýmu či v kovbojském stylu. Žádné výzvy neodmítá a vše bere s laskavým humorem. „Zažil jsem nejrůznější situace. Nejemotivnějším zážitkem pro mne ale bylo, když jsem dělal zlatou svatbu svým rodičům. Snad se nám s j ý y „Poté, co vyšla ze základní školy, jezdila se mnou na tábory jako kolegyně a stala se z ní výborná kamarádka, mému srdci tak blízká. Přeji jí proto hodně štěstí v životě,“ přiznal.



Přečtěte si
j.p.toman
15. 10. 2021 • 09:11

Asi už při těch svatebních výdajích nezbylo na kalhoty.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.