25 věcí o nové Bondovce: Agent 007 se hlásí z důchodu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

25 věcí o nové Bondovce: Agent 007 se hlásí z důchodu

No Time to Die.
No Time to Die. (Universal Pictures)

Ve čtvrtek se po dlouhém čekání chystá premiéra nového Bonda. Pětadvacátým v pořadí je snímek Není čas zemřít (No Time to Die) a má to být opět superbiják. Možná tedy stojí za to vědět pár věcí, než půjdete do kina.

1/ Oč jde? Bond je v penzi, odpočinku si užívá na Jamajce. Klid je ovšem jen dočasný, je přizván k pátrání po ztraceném (či snad uneseném) vědci, a samozřejmě čelí nyní hned dvěma zlosynům.

2/ Profesor Valdo Obručev má zajímavý původ. Jeho představitel, švédský herec David Dencik (46), se narodil ve Stockholmu slovenskému otci.

3/ Premiéra filmu byla kvůli pandemii posunuta o osmnáct měsíců! Ve Velké Británii proběhne 29. září 2021, v Česku o den později.

4/ Titulní píseň napsala a nazpívala Billie Eilishová. Trvalo jí to pouhé tři dny a v 18 letech je nejmladší autorkou titulní skladby k Bondovi.

5/ Natáčelo se v Norsku, na Faerských ostrovech, ve Skotsku, Anglii a Itálii. Havana se kvůli politické tenzi udělala v londýnských ateliérech Pinewood. „Vše nejlepší z Kuby jsme dostali na jedno místo,“ řekl Mark Tildesley, šéf výpravy.

Trailer k nejnovější bondovce No time to die

Video se připravuje ...

6/ Nechybí aston martin, který bude tentokrát vylepšen přídavnými drony. Natáčelo osm aut – dva sériové kusy a šest modifikací s bezpečnostní klecí a hasičským zařízením.

7/ Po ulicích italského města Matera slavné vozy na přání filmařů řídil bývalý britský šampion v rallye Mark Higgins (50).

8/ Uvidíme i dvacetimetrový skok na motorce na náměstí Piazza del Duomo. „Mířili jsme jako vždy vysoko,“ smál se Daniel Craig. To on skok vymyslel a do scény prosadil.

Zesnulý "Bond" Sean Connery (†90): Odmítl půl miliardy za nový film!

Video se připravuje ...

9/ Filmaři spotřebovali cisternu Coca-Coly za 60 tisíc eur (přes 1,5 milionu korun). Vylili ji na náměstí Matery a nechali uschnout. To aby to na dlažbě po doskoku neklouzalo. „Když se po natáčení cola smyla, město se blýskalo jako nikdy,“ prozradil čtyřnásobný mistr světa v enduru Paul Edmondson (52).

10/ »Není čas zemřít« má nejdelší prolog ze všech bondovek. Trvá téměř dvacet minut.

Celý článek naleznete v tištěné podobě Nedělního Aha! (26. 9. 2021)



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.