Josef Dvořák: Čochtan« nasává | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Josef Dvořák: Čochtan« nasává

Josef Dvořák alias vodník Čochtan si užívá předvánoční atmosféry, kterou prý nasává doslova plnými doušky.
Josef Dvořák alias vodník Čochtan si užívá předvánoční atmosféry, kterou prý nasává doslova plnými doušky. (Aha! – Petr Novotný)

PRAHA – „Když nasávat, tak vánoční atmosféru!“ zní v současnosti krédo oblíbeného představitele filmových vodníků Josefa Dvořáka (65). Ten už se oklepal z útoku Jiřího Suchého (76), který ho obvinil, že jej udával komunistické tajné policii, a v klidu se připravuje na nejkrásnější svátky roku!

„Když nasávat, tak vánoční atmosféru!“ zní v současnosti krédo oblíbeného představitele filmových vodníků Josefa Dvořáka (65). Ten už se oklepal z útoku Jiřího Suchého (76), který ho obvinil, že jej udával komunistické tajné policii, a v klidu se připravuje na nejkrásnější svátky roku!

I přes dobrou náladu Dvořákovi přece jen nynější počasí přidělává vrásky na čele. „Příští týden nás čeká pětidenní zájezd na Moravu, a když ve zprávách vidím všude ty haldy sněhu, mám trochu strach z těch cest,“ svěřuje se Dvořák, který se proslavil především jako vodník Čochtan.

Ani na televizi ale nezanevřel. Natáčení novodobé verze Menšíkových Bakalářů nazvaných Trapasy ho pořád baví.
„Za čtrnáct dní se točí další díl, takže předpokládám, že nekončíme. Trapasy se jen přesunuly z krásné kavárny v Hostivaři do ateliéru. Je to trochu škoda, byla tam vynikající atmosféra, ale možná chce televize do studia nacpat víc obecenstva,“ přemítá komik.

Jinak si ale hodlá v nadcházejícím vánočním shonu hlavně v klidu užívat. „Nasávám vánoční atmosféru. Dárky ale ještě nekupuju. Všichni v rodině vědí, že to ani neumím. Každý rok oběhnu v Boleslavi o posledním adventním víkendu obchody. Snažím se jen dát pozor, aby dárky opravdu rotovaly a nikdo nedostal to, co už ode mě jednou má,“ potutelně se usmívá herec, známý z televizních seriálů i divadla.

Kvůli kauze ohledně spolupráce s StB nezapomene až do nebes vynášet svou manželku Jáju. „Ona je pro mě tím největším dárkem. Stále mě obletuje, stále se usmívá. Obdivuju na ní, kde pořád bere energii být tak v pohodě. A sebe taky musím pochválit. Asi jsem hodně šikovnej, když mám tuhle báječnou ženskou zrovna já po svém boku,“ směje se Čochtan a vzápětí dodává: „Když se rozeběhl ten mediální kolotoč, podpořilo mě strašně moc lidí. Musím jim za to všem poděkovat. Moc mě tím potěšili a dodali mi sílu,“ končí své vyprávění Pepíček Dvořák.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.