3 roky po smrti režiséra Herze: Rodina nezvládla splatit dluh! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

3 roky po smrti režiséra Herze (†83): Rodina nezvládla splatit dluh!

Zoufalá partnerka režiséra Herze (†83) Hudečková: Stále ho nemůže pohřbít!
Zoufalá partnerka režiséra Herze (†83) Hudečková: Stále ho nemůže pohřbít! (archiv Blesku)

Tři roky a pět měsíců uplynuly od chvíle, kdy Juraj Herz (†83) naposledy vydechl. Přesto režisér dosud nemá poslední místo odpočinku. Nebyl rozptýlen pod vrbičkami tak, jak si přál.

Režisér snímků Petrolejové lampy či Spalovač mrtvol měl před svou smrtí dvě přání. Nechtěl žádný veřejný pohřeb a také se nechal slyšet, že by byl rád, kdyby jeho popel byl rozptýlen mezi vrbičkami na milované chalupě na Jindřichohradecku. Nejdřív k tomu prý ale nebyla pro bolest síla a potom přišel covid, který prodělala i režisérova životní partnerka a herečka Martina Hudečková (57). „Důležité je, že jsme se všichni, já i Jurajovy děti, s naším milým patřičně každý podle svého rozloučily. A to je to nejdůležitější, takže máme v duši klid. Teď se už snad dohodneme, kdy Jurajovi splníme poslední přání,“ říká Martina, která má milovaného Juraje zatím doma. „Druhé přání Jurajovi samozřejmě vyplníme, otázkou je jen kdy,“ zdůrazňuje Hudečková. Režisérovi další nejbližší, tedy syn z prvního manželství Michal Herz (60) i dcera a manažerka kavárenské sítě Annelie (32), kterou měl Herz s herečkou Terezou Pokornou (60), jeho vůli hodlají také respektovat.

Spisovatelka Zinnerová o zesnulém Herzovi (†83): Byl vzteklý a šlo mu jen o peníze!

Video se připravuje ...

Stěhování urny

Urna s režisérovými ostatky se během tří let už stěhovala. Martina ji přenesla do jiného bytu. „Byt na náměstí Jiřího z Poděbrad, ve kterém jsme s Jurajem bydleli a ve kterém zemřel, byl mezonetový a na mě opravdu moc velký. Navíc nebyl náš. Tak jsem ho vyklidila, vrátila majiteli a přestěhovala se do svého a menšího, který je hned za rohem,“ svěřila se Aha! Hudečková s tím, že i tento pražský byt má Jurajova ducha. „Než jsme ho koupili, tak jsme ho spolu i vybírali. Juraj je tedy i v něm úplně všude,“ dodala Martina s tím, že z bytu do bytu s ní putovala samozřejmě i Herzova urna.

Mozková ataka

Na lopatky Herze položila cévní mozková ataka, s níž se pak potýkal dlouhých pět měsíců. „Lékaři byli bezradní, nedokázali sami upřesnit, co to vlastně je, jak z toho ven. Víc pro něho už v nemocnici udělat nemohli, a tak ho propustili s tím, že v domácím prostředí se to možná zlepší...,“ komentuje Hudečková, která kvůli péči o 28 let staršího přítele omezila i práci. Podle svých vlastních slov mu tím chtěla vrátit všechny ty krásné roky, které spolu prožili... Herz vážné nemoci podlehl 8. března 2018.

Rozhovor s režisérem Jurajem Herzem, který s ním natočili na MFF Karlovy Vary 2010

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
defakto
13. 9. 2021 • 08:54

... on sám se chlubil tím , že objevil Dagmar Havlovou pro film.

-bello-
12. 9. 2021 • 21:37

Ač Slovák, obdivuji jeho filmy.Sám se Slovenska zřekl a stal se z něj Čech.Je hezký, jak to popsal.
Hlinkovy gardy je poslali do koncentráků a když se z mámou a tátou vrátil, z "Gard " se stali "Partyzáni " .....a budovali lidově demokratické zřízení / a i jinak měl mnoho důvodů tam nežít / .
Nikdo si neumí představit co v koncentráku lidi prožili a jak moc jejich bytí magor s patkou potupil.o pochopit prostě nejde.
A jak krásně řekl můj milovaný autor Arnošt Lustig: odpustit to taky nikdy nejde ! A jak v Obchodu na korze Elmar Klos věrně popsal hanebnou minulost našich slovenských bratrů a jejich fanatické odtržení se od Čechů a přitulení se k fašistům.
----
A já říkám, že když si vezme mladá ženská dědulu je ta ženská nenormální, a to je jak Pokorná, tak ta Hudečková.

defakto
12. 9. 2021 • 20:11

.... jeho manželkou byla herečka Tereza Pokorná s kterou mněl dceru . Myslím že měl i syna z předešlého vztahu . Poslední partnerkou s kterou žil nějakou dobu byla herečka Martina Hudečková.

begonie
12. 9. 2021 • 19:34

Dnes brzy ráno byl tento článek delší o zmínku, že Dagmar Havlová z peněz její nadace zaplatila 30 tisíc za pronájem divadla, kde proběhlo rozloučení s režisérem Herzem. Ale asi za 2 hodiny už byla tato informace smazána.... No jo... Cenzura...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.