Geislerová & Dušek - Jsme opravdu šílení! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Geislerová & Dušek - Jsme opravdu šílení!

Vyplazený jazyk znamená, že jsou všichni Šílení – zleva: Jaroslav Dušek, Aňa Geislerová, producent Jaromír Kallista a režisér Jan Švankmajer.
Vyplazený jazyk znamená, že jsou všichni Šílení – zleva: Jaroslav Dušek, Aňa Geislerová, producent Jaromír Kallista a režisér Jan Švankmajer.

PRAHA – Filozofický horor uznávaného režiséra a scénáristy Jana Švankmajera Šílení se konečně dočkalo i svého DVD! To pokřtili jedni z hlavních protagonistů filmu – herci Jaroslav Dušek a Anna Geislerová.


„Nejnáročnější pro mě byly cesty na plac, protože můj syn Bruno nemá rád autosedačku. A úplně nejhorší bylo projít s holým zadkem před kamerou. To bych pro jiného režiséra nezvládla,“ uvedla Aňa. Film se natáčel na hradu Lipnice a v zámcích Byšice, Březno a Peruc, ale i v dalších místech. „Na scénáři jsme začali pracovat koncem roku 1999, možná se vám to bude zdát dlouhá doba, ale u mě je to běžné, protože pečlivě vybíráme motivy, diskutujeme o hercích,“ svěřil se režisér Jan Švankmajer. Dále v Šílených zazářili Jan Tříska, Pavel Liška nebo Pavel Nový.


Autor: (dmv)
Foto Aha!: Dalibor PUCHTA

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.