Václav Kopta v seriálu Co ste hasiči: Náraz hlavou do stromu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Václav Kopta v seriálu Co ste hasiči: Náraz hlavou do stromu!

Maskéři si dali záležet.
Maskéři si dali záležet. (Foto TV Nova)

Neobešli bychom se bez nich, a přitom se do této profese trefoval už oscarový režisér Miloš Forman (†86) ve filmu Hoří, má panenko. Tentokrát si je vzala na paškál televize Nova v seriálu Co ste hasiči. Arogantnímu starostovi Horní a Dolní, kterého hraje Václav Kopta (56), šlo hned v prvním dílu o život!

Projížděl na skútru lesem mezi pařezy a kmeny. Jako správný fouňa přece nerespektuje značky Zákaz vjezdu a Nezpevněný povrch. Dostane smyk, praští se do hlavy o větev a zůstane zaklíněný pod padlým smrkem.

Máme rádi Česko: Prasklo tajemství Václava Kopty!

Video se připravuje ...

Měl kaskadéra

„Tahle na pohled legrační scéna se točila asi osmkrát a museli jsme na ni využít kaskadéra,“ prozradil deníku Aha! kreativní producent seriálu Tomáš Vach. Nikdo si nechtěl vzít na triko, že se herec náhodou zraní a nebude moci dál natáčet. „Hledali jsme někoho, kdo je panu Koptovi fyzicky podobný. Diváci by tak na první pohled neměli poznat, že ten, kdo při pádu letí pod kládu, není Vašek Kopta, ale jeho dubl,“ poznamenal Vach.

Falešná kláda

I tak se ale produkce raději jistila. „Přestože pád předváděl zkušený kaskadér, tak jsme místo reálného spadlého stromu z bezpečnostních důvodů použili napodobeninu vyrobenou ze speciálního měkkého materiálu,“ dodal producent. Diváci mohou nový seriál sledovat každý pátek ve 20.20 hodin. Zatím je připraveno 8 epizod.

Nedvěd přijal bratra a syna zavrhl! A prokletá role Václava Kopty

Video se připravuje ...

Hasič s horkou hlavou

Protipól starosty v podání Vaška Kopty hraje Petr Rychlý (55), šéf dobrovolných hasičů. Má horkou hlavu a nebere si servítky, ale je v jádru dříč a poctivec. Právě konflikty mezi ním a starostou jsou hlavním motivem seriálu.

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.