Davisová a Sarandonová: Vášeň i po 30 letech! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Davisová a Sarandonová: Vášeň i po 30 letech!

Susan Sarandon a Geena Davis ve filmu Thelma a Louise
Susan Sarandon a Geena Davis ve filmu Thelma a Louise (Profimedia.cz)

Kdo by si nepamatoval skvělý film Thelma a Louise režiséra Ridleyho Scotta, ve kterém hlavní hrdinky raději zvolily smrt než nesvobodu a útisk.

„Myslela jsem, že bude následovat spousta podobných filmů o ženách,“ uvedla o snímku, jenž je považován za průkopnický feministický, představitelka jedné z hlavních postav Susan Sarandonová (74). Se svou parťačkou Geenou Davisovou (65) se setkaly u príležitosti 30. výročí udělení Oscara za nejlepší původní scénář Callie Khouriové. „Uvědomila jsem si, jak málo příležitostí dáváme ženám, aby vyšly z kina ztotožnnili se s ženskými postavami filmů,“ uvedla Geena. Obě herečky měly ze setkání velkou radost, stejně i z ikonického Fordu Thunderbird z roku 1966, ve kterém na konci dramatu sjely do propasti. Na závěr setkání v rámci benefitní akce v Griffithově parku pak nestárnoucí a stále sexy Susan a Geena přiblížily k sobě rty a napodobily polibek, který předvedly i v roce 1991.

Raději skok do propasti...

Energická Louise (Saradon) strhává domácí puťku Thelmu (Davisová) k impulzivnímu výletu. Na cestě se dostávají do problémů se zákonem. Když Louise zastřelí muže, jenž se pokusí znásilnit Thelmu v baru, rozhodnou se prchnout do Mexika a svůj starý život nechat za sebou. Při policejní honičce se dostanou na hranu Grand Canyonu. Po vášnivém polibku za volantem se i s vozem vrhnou z útesu. „Byla to opravdu zábava, zvláště v poušti,“ vzpomínala na natáčení Susan. „Naučila jsem se skvěle řídit. A v té době jsem jezdila auty fakt rychle,“ přiznala. Mimochodem, ve filmu se objevil i tehdy 27letý Brad Pitt.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.