Tenistka Barbora Krejčíková: Titul z Paříže poslala do nebe trenérce Novotné | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Tenistka Barbora Krejčíková: Titul z Paříže poslala do nebe trenérce Novotné

Takhle se české šampionce Báře Krejčíkové fandilo doma v Ivančicích
Takhle se české šampionce Báře Krejčíkové fandilo doma v Ivančicích (koláž iSport.cz)

Barbora Krejčíková, donedávna šedá myška tenisových kurtů, je královnou Roland Garros! Pařížský grandslamový turnaj ovládla po bitvě s Ruskou Pavljučenkovovou 6:1, 2:6, 6:4.

Byla to teprve pátá účast Krejčíkové v hlavní soutěži grandslamu. Vynikající deblistka byla ve dvouhrách dlouho za světovou stovkou. Teď je neporazitelná. Vyhrála druhý turnaj za sebou, dvanáctý zápas v řadě. Včerejší úspěch jí vynesl prémii 35,6 milionu korun... To je pohádka z rakety nenápadné tenisové »Popelky«, jejíž filmová představitelka Libuše Šafránková (†68) patřila k oblíbeným hrdinkám Barbory Krejčíkové.

ŠOK na French Open! Krejčíková senzačně ovládla singl, získá titul i v deblu?

Video se připravuje ...

Když ji moderátor na kurtu vyzval, aby se podělila o emoce, dlouze oddechovala, mnula si rukou tvář. „Děkuji všem, že jste přišli. Jsou tady v hledišti české tenisové legendy, Jan Kodeš, Martina Navrátilová... Zdravím také rodinu domů,“ povídala. „Česko má mnoho tenisových šampionů, ale tvá vzpomínka patří Janě Novotné, že?“ pobídl ji moderátor. „Ona už tu není, zemřela v roce 2017, ale věřím, že celé ty dva týdny mě sledovala, a doufám, že je šťastná. Přála mi, abych tohle někdy dokázala. A má na tom velkou zásluhu.“ Krejčíková ovládla French Open teprve jako druhá Češka, 40 let po Haně Mandlíkové. Dnes si může nadělit i druhý titul, ve finále čtyřhry nastoupí (11.30, ČT2) se Siniakovou proti dvojici Matteková-Sandsová, Swiateková.

Krejčíková po finále v Dubaji: Nádherný výsledek, jsem na sebe opravdu pyšná

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.