Čenský po děsivé nehodě: Zpět na místě činu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Čenský po děsivé nehodě: Zpět na místě činu!

Jan Čenský
Jan Čenský (red/profimedia)

Překonal strach! Jan Čenský (60) sedl na kolo a projel si znovu trasu, která se mu mohla stát osudnou. Přelet přes řídítka a především následný pád způsobily herci vážná poranění, která si vyžádala nejen zásah lékařů v nemocnici, ale i dlouhou rekonvalescenci.

Nejzávažnějším zraněním bylo bezesporu to, které herec utrpěl na hlavě. „Mám ďouru do hlavy. Hýbnul se mi mozek v pleně takzvaně. Pan doktor mi řekl, že po nárazu do hlavy se mi to v ní celé otřáslo a plena se odchlípla,“ zavzpomínal na svou loňskou nehodu Jan Čenský. Po odeznění prvotních a nejsilnějších bolestí na sobě zpozoroval i nepříjemné následky. „Trvalo to asi měsíc. Kdykoli jsem zavřel oči, padal jsem do strany,“ svěřil herec s tím, jak velkou úlevou pocítil ve chvíli, když problémy odezněly.

Problémy s pamětí? Šedesátník Jan Čenský zapomněl jméno své manželky

Video se připravuje ...

Jisté obtíže ho ale provázejí dodnes. „Vyhodil jsem si klíční kost. Vyletěla z místa, kde má být a s tím se bohužel nedá nic dělat. Cítím tudíž občas, jak se mi dotýká ohryzek a kost. To je někdy nepříjemné na dýchání,“ posteskl si herec. Představitel doktora Suchého ze seriálu Ordinace v růžové zahradě se ale ani po děsivé nehodě na kole sportu nebojí. Je zastáncem přístupu, že když člověk spadne z koně, musí na něj ihned zase znovu naskočit a projet se. V tomto duchu se tak Jan Čenský postavil i k jízdě na kole. Nejen že na něj, jen co mu to zdraví opět dovolilo, sedl znovu. Herec dokonce už projel i onu osudnou trasu, kde loni havaroval. „Sjel jsem i to místo, kde jsem si rozbil hubu a jiné další treky. Zatím se nebojím, zatím to jde,“ dodal. Tentokrát už ale Jan Čenský jel na svém vlastním kole, nikoli na půjčeném od kamaráda, které se mu loni nepodařilo zkrotit.

Jan Čenský o konci Ordinace: Finanční rezervy se tenčí

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.