PŘEDPOVĚĎ POČASÍ: Oteplí se o 20 stupňů a pak... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

PŘEDPOVĚĎ POČASÍ: Oteplí se o 20 stupňů a pak...

Před týdnem posedávali lidé v tričkách s krátkým rukávem na pražském Petříně. Podobně slunného počasí bychom se měli dočkat v neděli.
Před týdnem posedávali lidé v tričkách s krátkým rukávem na pražském Petříně. Podobně slunného počasí bychom se měli dočkat v neděli. (Foto Aha! – T. Tran, J. Čada, ČTK/P.D. Josek)

Mráz, záhy sluníčko a dvaadvacet ve stínu a potom chumelenice. Po několika horkých dubnech z minulých let, které svým charakterem připomínaly spíše červen, se do Česka letos vrátilo pravé aprílové počasí.

Takhle má duben v mírném pásu vypadat, i když nás mohou rychlé změny teplot leckdy zaskočit. Po chladných dnech, kdy i v nížinách nasněžilo a znovu museli vyjet silničáři, se dnes začne citelně oteplovat. „Teploty se z podnormálních hodnot dostanou nad normál pro tuto roční dobu,“ předpovídají meteorologové Českého hydrometeorologického ústavu. V neděli překročí rtuť teploměru i dvaadvacet stupňů a obloha bude jasná a bez mráčku. Zimníky a kabáty bychom ale neměli ukládat příliš hluboko do skříně. Už v pondělí se totiž drasticky ochladí.

Studený západ

Do Česka studená fronta doprovázená dešti postoupí z Německa. Na západě Čech tak přes den teploty nevystoupí nad hodnotu čtyř stupňů, zatímco na Moravě si ještě budou užívat příjemných osmnácti stupňů. Zima znovu převezme žezlo na celém území Česka v úterý, kdy také přibudou vrásky na čele těm řidičům, kteří už přezuli na letní pneumatiky. Znovu nasněží, na horách může připadnout i dvacet centimetrů bílé nadílky. Sněžit bude i ve středu a ve čtvrtek. Od pátku by se postupně mělo zase oteplovat.

Jak bude?

Dnes: polojasno, přechodně až zataženo. Den 10 až 14 °C.
Zítra: polojasno, občasný déšť. Noc –1 až 3 °C, den 14 až 18 °C.
Neděle: jasno až polojasno. Noc 1 až 7 °C, den 17 až 22 °C.
Pondělí: polojasno až oblačno, občasný déšť. Noc 2 až 9 °C, den od 4 °C na západě do 18 °C na východě.
Úterý: zataženo se sněžením, místy i vydatnějším. Noc –2 až 4 °C, den 2 až 7 °C.

Co nás čeká?

Během nejbližších dní si vyzkoušíme všechna roční období. Počasí na jarní kabátek dnes, letních dvaadvacet v neděli, deset stupňů a uplakané nebe jako na podzim v pondělí a zimní chumelenici v úterý a středu.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.