Prokletí jedné role: S představitelkou Nšo-či se osud nemazlil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Prokletí jedné role! S představitelkou Nšo-či se osud nemazlil

Představitelka Nšo-či bojuje o život v nemocnici! Je příliš slabá, smutní přítel
Představitelka Nšo-či bojuje o život v nemocnici! Je příliš slabá, smutní přítel (Archiv Blesku)

Marie Versini, jejíž nejslavnější rolí byla sestra náčelníka Apačů Nšo-či, oslavila 80. narozeniny. Půvabná černovláska to však neměla v životě lehké a role mladé indiánky jí také nepřenesla jen to dobré.

Díky svým uhrančivým očím a havraním vlasům byla idolem nejednoho muže v době své největší slávy. Role indiánky ji rázem vyšvihla na přední příčku tehdejších hvězd. Nšo-či byla pro ni byla zkrátka osudová. Již jako malá čítala knihy Karla Maye o životě Vinnetoua a snila o tom, že kdyby se o něm natočil film, chtěla by v něm hrát jeho sestru. A její přání se skutečně vyplnilo, jak uvádí web Pluska.sk.

Jenže s rolí snů přišlo i několik překážek. Marie se totiž bála jezdit na koni a při první scéně měla psychické potíže. Filmaři se proto rozhodli jako první natočit scénu pro postavu Nšo-či zcela poslední – tedy scénu, kdy umírá. Herečka se ale bohužel stala další z těch, kteří svou osudovou roli berou jako štěstí i prokletí.  

Nšo-či na pohřbu Vinnetoua Pierra Brice: Byl jako můj bratr!

Video se připravuje ...

Od té doby si totiž Marie připadala nedoceněná a nedokázala se smířit s tím, že je to zřejmě jediná role, díky které zůstane lidem v paměti. Až ve své biografii prokletí jedné role přijala. 

Rozloučení s náčelníkem Apačů

Video se připravuje ...



Přečtěte si
mbmb
8. 12. 2020 • 15:13

Kája po svatbě ztratil veškeré měřítko Dědek si hrál na Vinetoua,zpíval v lednu na lodi a la Kerndl, v obchoďáku na playback a prodával socikoveho Elvise pro chudé. Zkusil se všem kozí bradka ,nevěděl kdy je dost ! A piere b. Byl fešák i Nso či na svůj vek

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.