Vážná nemoc Stárkové! Učila se znovu mluvit | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Vážná nemoc Stárkové! Učila se znovu mluvit

Jako Dáša v seriálu Most je herečka neskutečně sexy.
Jako Dáša v seriálu Most je herečka neskutečně sexy. (Foto: Promedia, ČT)

Je neuvěřitelná. Jakmile se objeví na obrazovce, diváci nad jejími proměnami žasnou. Rejstřík Eriky Stárkové (36) je nekonečný. Bez mrknutí oka zahraje muže přeoperovaného na ženu, promění se do chlapských rolí či do vesmírné příšery.

BYLA JSEM SPÍŠ KLUK

Vyrůstala ve Žďáru nad Sázavou, pocházela ze sportovní rodiny. Bruslila, v zimě jezdila na běžkách, v létě na kole. Stala se šampionkou ve sportovním aerobiku! Oba rodiče byli učitelé – táta tělocviku, maminka dějepisu i jazyků. „Dlouho jsem působila spíš jako kluk, nosila jsem montérky, lezla po stromech a po skalách, neustále lítala s klukama,“ vzpomínala Erika v rozhovoru pro Právo. Ve škole sedět nevydržela, a tak se vydala na brněnskou konzervatoř a následně na JAMU, hrála v divadlech, čas od času natáčela.

PROČ PŘIŠLA O HLAS

Přetíženost si před čtyřmi lety vybrala svou daň. „Těžce jsem onemocněla se štítnou žlázou a rok se dávala dohromady. Přišla jsem i o hlas, což je pro herce stresující,“ prozradila také. „Znovu jsem se učila mluvit, prodělala jsem celkový restart, ale brala jsem to jako obrovský dar,“ dodala. Díky varování se naučila zpomalit, přijímat jen zajímavé nabídky.

Onemocnění štítné žlázy může objevit i oční lékař: 

NEMÁM HRANICE

Možná i díky zkouškám, kterými si prošla, se nebojí ničeho a ví to. „Jsem člověk, který moc nemá hranice,“ tvrdí o sobě Erika. Než přišla role trans ženy v Mostu, byla známá hlavně brněnskému divadelnímu publiku. Dáša jí otevřela nové možnosti. „Jsem to já,“ prozradila o ní herečka v rozhovoru pro Český rozhlas. „Režisér Honza Prušinovský nechtěl karikaturu. Říkal mi: Buď sama sebou! I díky setkání s mojí kamarádkou Lucií Brychtovou, která transformací prošla, jsem pochopila, že klíčem k postavě je být co nejženštější,“ dodala.

THÁLIE ZA BOWIEHO

Kontroverzní postavu Dívky si střihla i v komorním muzikálu Lazarus, který uvádí Divadlo Komedie. „Tajemná, dětsky naivní a upřímně bezelstná, s vnímavostí a dojmem bezprostřední iluze kraluje nejen herecky. Přidává i pěvecky velmi vyzrálý projev. Její interpretace a originální pojetí písně Life on Mars se pak stává jedním z vrcholů celého představení,“ popsala její výkon muzikálová komise a udělila jí minulou sobotu Cenu Thálie. Letos netradičně – online. Doby, kdy si Erika přivydělávala jako hlídačka dětí, obsluhovala v baru anebo zpívala na ulici, jsou pryč. Divákům ve svých nesčetných proměnách dokazuje, že se ještě mají na co těšit, možnosti má nevyčerpatelné.

Erika Stárková z Most!: Představila svou přítelkyni!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.