Zesnulý agent 007 Sean Connery (†90): BOND mu zničil život?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zesnulý agent 007 Sean Connery (†90): BOND mu zničil život?!

Stal se slavný herec Sean Connery inspirací pro změnu vzhledu Pavla Čapka?
Stal se slavný herec Sean Connery inspirací pro změnu vzhledu Pavla Čapka? (Profimedia.cz)

Čisté jmění zesnulého Seana Conneryho se odhaduje na více než 8 miliard korun. Přestože mu právě role agenta 007 k bohatství pomohla, herec si často stěžoval na malý plat.

„Vždy jsem toho zatraceného Jamese Bonda nenáviděl. Nejradši bych ho zabil,“ prohlásil o své nejslavnější roli, která mu prý ničila život. Cítil, že jeho plat neodráží ztrátu soukromí, která následovala poté, co se ze skotského modela stal mezinárodní sex symbol. A že jím opravdu byl. „Když vešel do místnosti, všichni ztichli. Pak se kolem něj začali hemžit lidi,“ vzpomínala na svého manžela Micheline, které si jej vždy strážila jako lvice. Měla doma poklad, v roce 1989 jej časopis People zvolil nejvíc sexy žijícím mužem. „No, není tu moc sexy mrtvých mužů, že?“ prohlásil s úsměvem.

Víc peněz

Úsměv mu zmizel, když vyjednával vyšší plat. Několikrát žádal o více peněz, odpovědí mu však bylo nekompromisní »NE«. Když herce během natáčení jeho páté bondovky vyfotili na toaletě, chtěl od režiséra Alberta Broccoliho finanční kompenzaci. Ten však zvýšení honoráře za absolutní ztrátu soukromí odmítl. Connery s ním pak odmítl dál natáčet. Za bondovku z roku 1967 dostal 800 tisíc dolarů.

Zesnulý "Bond" Sean Connery (†90): Odmítl půl miliardy za nový film!

Video se připravuje ...

Návrat na plac

O 4 roky později se však na plac vrátil – za snímek Diamanty jsou věčné (1971) si kromě 1,2 mil. dolarů připočítal i 12,5 % ze zisku filmu. Ve srovnání s dnešními honoráři se sice o žádnou »velkou pálku« nejedná, v dané době se však jednalo o masivní částku. Vydělávat jmění se mu dařilo i mimo bondovky. Za malou roličku ve filmu Robin Hood (1991) s Kevinem Costnerem si údajně vydělal 5,8 milionu korun – za jediný den na place! Conneryho postava totiž pronesla jen pár vět. Budiž mu připsáno k dobru, že celý obnos daroval na charitu.

Odmítl Gandalfa

I mistr tesař se někdy utne. Connery přišel o odhadovaných 450 milionů dolarů (cca 10 mld. Kč), které by dostal za roli Gandalfa v trilogii Pán prstenů. „Nikdy jsem tomu nerozuměl. Četl jsem knihu. Četl jsem scénář. Viděl jsem film. A pořád tomu nerozumím,“ vysvětlil, proč režiséra Petera Jacksona odmítl.

Zabilo jej stáří

Connery odešel ve věku 90 let, ve spánku. Přímou příčinu smrti rodina nezveřejnila. Zdraví mu ke konci života však již dlouho nesloužilo. „Trpěl demencí, která si na něm vybrala svou daň. Jeho poslední přání, odejít bez povyku, se mu splnilo. Bude to bez něj těžké,“ prohlásila jeho manželka Micheline (91). O muže, který onemocněl i Alzheimerovo chorobu, se roky starala, byli spolu 45 let. Herec bude zpopelněn na Bahamách, což si údajně přál. Až opadne krize kvůli pandemii koronaviru, má rodina uspořádat poslední rozloučení s první a nejlepším agentem 007.

Jak se dělily Gottovy peníze? Partyšová o rozchodu s dalším milencem. A Conneryho česká stopa!

Video se připravuje ...

Výdělky Jamese Bonda

  • Dr. No (1962): 2,3 mil. korun
  • Srdečné pozdravy z Ruska (1963): 5,8 mil. korun
  • Goldfinger (1964): 11,9 mil. korun
  • Thunderball (1964): 14 mil. korun
  • Žiješ jenom dvakrát (1967): 23 mil. korun
  • Diamanty jsou věčné (1971): 29 mil. korun
  • Nikdy neříkej nikdy (1983): 117 mil. korun



Přečtěte si
mpads
3. 11. 2020 • 14:07

Dožil se slušného věku. Jeho filmy budou žít dál.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.