Změny v módním průmyslu: Nový styl kvůli koronaviru! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Změny v módním průmyslu: Nový styl kvůli koronaviru!

Ilustrační foto
Ilustrační foto (TriStar Pictures)

Tyhle časy jsou podivné, nejisté. Život se mění ze dne na den, a když se včas neadaptujete, může to být problém. Zjistili to už i manažeři světových oděvních značek. Zatímco dříve jsme se módním trendům přizpůsobovali my, zákazníci, teď je tomu přesně naopak.

Horňáci zvítězili!

Novým kolekcím dominují vrchní části oblečení, tedy trika, blůzy, košile. To proto, že během videoschůzek je na kameře vidět právě jen část od pasu nahoru. Zvyšuje se i poptávka po náhrdelnících a šálách.

Ten správný matroš…

Mění se i materiály. Zatímco dříve frčely luxusní látky, jako je např. kašmír nebo hedvábí, teď jsou v kurzu lněné tkaniny a přírodní bavlna. Oblečení taky musí rychle schnout, aby bylo možné jej častěji prát.

Rouška místo kabelky

Tohle už je skoro nepsané pravidlo – mít co možná nejoriginálnější roušku, když náhodou musíte vyrazit do města. Echt butiky dokonce nabízejí »náústek« zdarma k nákupu nad určitou částku.

V hlavní roli oversize

„Klíčem úspěchu je pohodlí,“ tvrdí americká stylistka Jessica Cadmusová. „To, jestli vám oblečení dokonale sedí, teď nehraje roli. Vždyť to znáte – je-li tričko o číslo větší, obvykle se v něm cítíte stejně líp.“ Takže s upnutými modely se neobtěžujte… 

Jak to mají Češi?

● 47 % pracujících z domova se přiznalo, že se v prvních měsících epidemie během dne vůbec nepřevlékalo z pyžama.

● V březnu 2020 poklesly o 20 % tržby na módních e-shopech. Když se postupně vládní opatření začala uvolňovat, zaznamenaly obchody rekordní zájem o sportovní oblečení.

Celý článek najdete v tištěné verzi Aha!



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.