To naštve: Klaus ml. přebral Okamurovi tuhle krásku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

To naštve: Klaus ml. přebral Okamurovi tuhle krásku!

Václav Klaus mladší v dresu Bohemians Praha
Václav Klaus mladší v dresu Bohemians Praha (Facebook Václava Klause ml.)

Klaus ml. versus Okamura: 1:0. Takový je průběžný výsledek zápasu dvou velkých rivalů. Syn exprezidenta je přitom na koni nejen proto, že získal další sněmovní ovečku, ale rozšířil i svou sbírku pohledných političek. Soumrak Tomia Okamury (48, SPD) to ale podle politologa nevěstí.

Poslankyně Tereza Hyťhová oznámila, že ukončila své členství v SPD i v jeho sněmovním klubu. „K tomuto kroku jsem směřovala delší dobu, tak, jak jsem více a více poznávala skutečnou podnikatelskou podstatu SPD,“ oznámila. Prý politiku vnímá jako souboj hodnot a hájení názorů, a »nikoliv jako způsob obživy nebo pěstování ega některých jedinců«.

Spolupracovat nyní hodlá právě s Trikolórou Václava Klause ml. (50). Hyťhová tak paradoxně následovala svou asistentku Miroslavu Čermákovou, která vstup do Trikolóry oznámila už 10. července. Podle hnutí SPD je za krokem Hyťhové to, že neměla jisté volitelné místo na kandidátce, protože ztratila důvěru členů své krajské organizace. Klaus ml. ji naopak pochválil jako »konstruktivní místopředsedkyni školského výboru«.

Volby 2020: V říjnu proběhnou volby do zastupitelstev krajů a Senátu>>>

Jak Aha! upozornil politolog Josef Mlejnek, Trikolóra má tedy nyní ve Sněmovně tři členy, což jim na klub nestačí, museli by jich mít deset. A nepřinese jí to ani peníze za mandát, protože ty jdou původní straně. „Ale určitě mají radost, jsou tři, to už je víc než dva. Je to důležité pro určité manévrování třeba při hlasování,“ uvedl Mlejnek. A jeho slova potvrdil i Klaus ml., když na sociální síti spolu se smajlíkem napsal: „Její příchod vítám – ve Sněmovně jde o každý hlas a nárůst ze dvou na tři je o 50 %.“

Podle Mlejnka jsou Trikolóra a SPD největší konkurenti a zápasí o voliče, na něž přestup poslankyně jistě působí. „Vyvolává to dojem, že Klaus ml. je na vzestupu, že uštědřil Okamurovi úder, že něco vyválčil,“ soudí Mlejnek. Pro Klause ml. by podle něj bylo určitě lepší, kdyby Okamura zmizel ze scény. „Já bych ho ale přece jen ještě neodepisoval. On má určitou schopnost oslovit část voličů. Pořád to ještě neznamená, že by mohl končit nebo vypadnout ze Sněmovny,“ myslí si Mlejnek.

Už čtyři ztracení

SPD ve volbách v roce 2017 získala 22 mandátů, od té doby ji včetně Hyťhové opustili už 4 poslanci. Naopak jeden mandát SPD přibyl díky přestupu Jaroslava Foldyny (60) od ČSSD.

Kalousek dostal na Národce pusu. Klause mladšího drsně vypískali, v náručí chránil dceru před davem

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.