Psychicky nemocný Richard Müller: Může se to zvrtnout | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Psychicky nemocný Richard Müller: Může se to zvrtnout

Richard Müller
Richard Müller (Nový čas)

Zápasil s psychickou nemocí a depresemi. Stav Richarda Müllera (58) je sice již deset let stabilizovaný, ale vyhráno ještě nemá. Zpěvák otevřeně prozradil, jak je na tom nyní.

Jeden z nejpopulárnějších slovenských umělců dlouhodobě bojoval s psychickou nemocí – bipolární poruchou, maniodepresivní psychózou. „Je to stále velmi labilní a křehké. Kdykoliv se to může zvrtnout a vrátit zpět. Když o tom mluvím, vynořují se mi všechny vzpomínky a já prostě nemám chuť se k tomuto období vracet,“ vysvětlil Richard pro server pluska.cz.

Richard Müller nazpíval song k romantické komedii Štěstí je krásná věc:

Video se připravuje ...

Přiznal, že v dobách, kdy ho chytil stav mánie, dokázal za velmi krátký čas napsat i 60 textů písní. Je ale rád, že manická ani depresivní fáze se mu nevrátily již přibližně 10 let. To potvrdila i jeho partnerka Vanda Wolfová. „Richard je už léta abstinent, hlídá si denní režim, neponocuje, nechodí na mejdany. Na začátku to bylo těžší, ale myslím si, že dnes už se s tím tak sžil, že to není boj, už to ani nevnímá,“ je přesvědčená Vanda. Samotný zpěvák nechce nic zakřiknout. „Nevím, jestli vůbec budu moci někdy říci, že jsem vyhrál, protože stále nemám celkem vyhráno, ale snad už je to nejhorší za mnou,“ dodal Müller.

Richard Müller vysvětluje, proč skončil na psychiatrii:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
kristinn
4. 7. 2020 • 15:15

veľkú zásluhu na zlepšení má iste Vanda. Všetka česť jej. A jeho piesne mám rada. Za chorobu nik nemôže...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.