10 let od smrti herce Vladimíra Dlouhého (†52): Všichni na něj zapomněli! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

10 let od smrti herce Vladimíra Dlouhého (†52): Všichni na něj zapomněli!

Vladimír Dlouhý
Vladimír Dlouhý (Aha! – Dalibor Puchta, TV Nova)

Petr z Arabely či hlavní postava z pohádky S čerty nejsou žerty! Tak milovali diváci herce Vladimíra Dlouhého (†52), který skonal před deseti lety, kdy prohrál svůj boj s rakovinou žaludku. Na jeho hrobě však o víkendu svítily jen dvě svíčky a vzpomínku do nebes poslala pouze Markéta Hrubešová (48).

Herec opustil tento svět předčasně 20. června 2010. Shodou okolností naposledy vydechl deset dní po svých dvaapadesátých narozeninách, které již nemohl ani pořádně oslavit. Pár týdnů před smrtí stihl také dotočit svůj poslední film Kajínek. Jeho krutá diagnóza nebyla tajemstvím a rakovina žaludku nakonec zvítězila. I když určitě chybí mnoha přátelům a kolegům, na výročí jeho smrti si vzpomněl opravdu málokdo. Na hrobě k andělíčkovi přibyl jeden pugét čerstvě nařezaných květin a zapálené byly jen dvě menší lucerničky. Kolem žádní kolegové, žádní přátelé...

Pohřeb Vladimíra Dlouhého:

Video se připravuje ...

Na sociálních sítích dojemnou vzpomínku sdílela jen herečka Markéta Hrubešová. ,,Mirečku, doufám, že se i tam nahoře takhle neodolatelně usmíváš! Proč odcházejí ti nejvíc talentovaní, čistí a báječní lidé tak brzy? Na tuhle otázku asi odpověď nedostanu… Každopádně jsem vděčná za každou klapku, kterou jsme spolu natočili. A to, že Ti tenkrát už vůbec do smíchu nebylo, Tos věděl, Mirku, jenom Ty... Klaním se, Mistře,“ napsala pod fotografii herečka.

Až do konce
Bolest v srdci zůstala i hercově manželce, herečce Petře Jungmanové (48). Situace pro ni byla o to horší, že zůstala sama na výchovu dvojčátek Jiřího a Jana, kterým tehdy nebyly ještě ani čtyři roky. To ona byla také Vladimírovi po boku, když se u něj začaly objevovat první problémy. Začal těžký půlrok. Chtěla jsem mu pomoct, ale on sám si zvolil jinou cestu. Věděla jsem, že by ve svém životě neměnil nic, on žil tak, jak chtěl,“ popsala těžké životní chvíle kdysi pro iDNES.cz.

Kolegové vzpomínají na Vladimíra Dlouhého:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.