Kuchař Gordon Ramsay: Prozradil své velké tajemství! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Kuchař Gordon Ramsay: Prozradil své velké tajemství!

Gordon Ramsay
Gordon Ramsay (Foto: Instagram, Facebook, ara)

Ve světe se proslavil jako nekompromisní televizní kuchař s prořízlou pusou. Brit Gordon Ramsay (53) ale ukázal i svoji světlou stránku a ve videu, které nahrál na internet, nabízí pět triků, jak udělat rýži jako od mistra šéfkuchaře. Co třeba rizoto tak, jak jste jej ještě nikdy neměli?

Návod na dokonalost
Krok první: omytí Nejprve je třeba rýži nasypat do síta a propláchnout ji studenou vodou – to ji zbaví škrobu a případných nečistot.

Krok druhý: ochucení
Po nasypání rýže do hrnce Ramsay doporučuje vyjma soli a pepře přidat také koření na oživení chuti. Sám je zastáncem lusků kardamomu (nezapomeňte je propíchnout, aby pustily šťávu) a badyánu. Pozor, koření je třeba přidat před vařením, nikdy až po něm!

Krok třetí: nemíchání
Většina lidí rýži během vaření míchá, to je ale chyba. Pokud použijete správný poměr rýže a vody (Ramsay doporučuje na 400 gramů rýže 600 mililitrů vody, jinými slovy na jeden »díl« rýže jeden a půl »dílů« vody. Při takovém množství rýže během vaření absorbuje všechnu vodu a nebude suchá.

Krok čtvrtý: vaření
Rýži je podle světoznámého kuchaře nutné udělat rychle – co nejrychleji dostaňte vodu do bodu varu, posléze nechte rýži vařit maximálně osm až deset minut. Nezvedejte víko hrnce!

Krok pátý: odebírání
Před podáním stačí z hrnce odebrat zbytky koření a rýži jemně promíchat vidličkou či vařečkou. Dobrou chuť!



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.