Töpfer versus Bohdalová: Vyrazil ji z hospody | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Töpfer versus Bohdalová: Vyrazil ji z hospody

Jiřina Bohdalová
Jiřina Bohdalová (: Archiv)

PRAHA – Nenáviděli se v seriálu, příliš velká láska je nepojí ani ve skutečnosti! Řeč je o herci a senátorovi Tomáši Töpferovi (56) a jeho slavné kolegyni Jiřině Bohdalové (75). Bývalý číšník jeho pražské restaurace U Kalicha Pavel Mašek (31) totiž vzpomíná, jak mu šéf zakazoval pouštět Bohdalovou dovnitř!

„Chodila až po zavíračce a chovala se, jako by jí to tam patřilo. Tomáš mi řekl, že dovnitř prostě nesmí,“ tvrdí číšník. Jeho prominentní zákaznice navíc prý nesnášela ženskou obsluhu!

Tomáš Töpfer se s Jiřinou Bohdalovou potkal naposledy při práci během natáčení prvního dílu třetí řady Četnických humoresek s názvem Majlant. Populární »Bohdalka« si zde excelentně vystřihla roli hašteřivé domkářky Menšíkové, která se krutě poškorpí s vrchním velitelem četnické pátračky Karlem Harazimem. Jeho představitele hraje právě senátor Töpfer a jak se zdá, hádavé scény s kolegyní možná ani nemusel příliš předstírat!

Tvrdí to alespoň jeho bývalý zaměstnanec Pavel Mašek, který se však dušuje, že se svým vyjádřením ani jednomu z herců nechce pomstít. „Nemám důvod jim ubližovat, ani si vymýšlet. Faktem je, že do restaurace U Kalicha bratrů Töpferů chodilo hodně jeho kolegů herců. Měli tam VIP boxy a někteří z nich pili zadarmo. Stejně tak Bohdalová,“ začíná vyprávět mladý muž.

U své prominentní zákaznice si pamatuje na podivnou libůstku. „Paní Bohdalovou nikdy nesměla obsluhovat žena. Hrozně se jí to protivilo. Netuším, jestli ženy nenávidí, ale k jejímu stolu jsme mohli chodit jen my kluci,“ prohlašuje Mašek, který jednou dostal přímý zákaz pustit Bohdalovou do hospody!

„Nedovolil bych si tvrdit, že se přímo neměli rádi. Spíše Tomášovi vadilo, že Jiřinka vběhla do hospody po zavíračce jako velká voda a pak jsme tam s ní museli být, dokud se nerozhodla jít spát. Jednou mi proto Tomáš nakázal, ať zamknu bránu a za žádných okolností ji nepouštím dovnitř. Ona přijela a nechápala, že zrovna ji si dovolím nepustit. »To nemůžete! Vždyť já jsem přece Jiřina Bohdalová«, zlobila se,“ vypráví Mašek. Po dlouhém handrkování ale stejně bylo po jejím a personál se zase nevyspal.

Dnes se tomu už Töpferův bývalý zaměstnanec jen směje. „Ona vždy byla ráda středem pozornosti. Při jejích hereckých kvalitách jí však snad všichni musí odpustit její neřesti,“ myslí si Pavel Mašek.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.