Poslední rozloučení s věštkyní Jolandou (†55): ZÁSAH POLICIE NA POHŘBU | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Poslední rozloučení s věštkyní Jolandou (†55): ZÁSAH POLICIE NA POHŘBU

Kartářka Jolanda
Kartářka Jolanda (reprofoto Česká televize)

Vidím velký špatný! To by nejspíš řekla televizní kartářka Jolanda (†55), kdyby si věštila svůj funus. Její poslední rozloučení se bohužel neobešlo bez konfliktu! Rodina si najala bodyguardy, kteří na veřejně přístupný děčínský hřbitov pouštěli jen zvané. Při průvodu za rakví pak někteří smuteční hosté vykřikovali jeden vulgarismus za druhým.

Podle oznámení na parte měl včerejší obřad začít ve 14 hodin. Ale už po patnácti minutách ze zadního vchodu vycházeli muži s věnci a koši s květinami a nosili je k přistavenému autu, v němž už byla rakev s Jolandinými ostatky. Zpovzdálí byl slyšet zvuk cimbálové kapely, která před druhou hodinou vešla do smuteční síně. Auto s rakví zamířilo k rodinné hrobce, kam byla věštkyně uložena, a za ním šel i průvod. Ten však tiše netruchlil, ale slovně napadal přihlížející. „Průvod se neobešel bez výkřiků, nadávek a vulgarit,“ popsal Aha! jeden z těch, kteří sledovali smuteční dění zpovzdálí.

Hlídky na místě
Rodina si nepřála, aby kdokoli, kdo není z blízkého či rodinného kruhu, narušil obřad. Najala si proto velký počet ochránců a další muže převážně romského původu v reflexních bundách s nápisem Asistent Prevence Kriminality. Na místě byla přítomna i policie. „Hlídky městské policie jsme povolali na základě žádosti pohřební služby vzhledem k očekávanému vysokému počtu účastníků pohřbu. Jedna hlídka měla na starost spodní parkoviště a druhá horní,“ sdělil deníku Aha! ředitel městské policie v Děčíně Marcel Horák. „Primárně jsme vyslali hlídky pro koordinaci dopravy z důvodu vysokého počtu účastníků pohřbu. S pohřební službou takto občas spolupracujeme právě v případech, kdy očekáváme, že by účastníků pohřbu mohlo být více,“ upřesnil.

Selhalo jí srdce
Poslední měsíce televizní věštkyni sužovaly zdravotní problémy. Začátkem roku se jí přitížilo, když dostala zápal plic. Antibiotika nezabrala a Jolanda byla převezena na plicní oddělení. Tam ale zkolabovala a musela být 40 minut oživována. V důsledku neokysličování mozku kvůli embolii byla deset dní v umělém spánku a následně jí selhalo srdce.

Falešné jméno i věk
Jolanda, vlastním jménem Věra Nemethová, zemřela v pátek 17. ledna, o jejím věku však panovaly nejasnosti. Podle stránky na Wikipedii se narodila 25. února 1951, což by znamenalo, že zemřela v nedožitých 69 letech, podobně rozšířená ovšem byla také informace, že by letos oslavila 70 let. Nicméně až parte nyní potvrdilo, že ve skutečnosti jí bylo 55 let.

Na video s Jolandou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.