Kopta na pohřbu Introviče (†68): Kolo mu bylo osudem! Stejně jako blues... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Kopta na pohřbu Introviče (†68): Kolo mu bylo osudem! Stejně jako blues...

Pohřeb Petara Introviče
Pohřeb Petara Introviče (Blesk:Pavel Machan, Martin Hykl - Czech News Center a.s.)

Za doprovodu bluesových kytar se s Petarem Introvičem (†68) ve Velké obřadní síni strašnického krematoria loučili kamarádi muzikanti i cyklisté. „Kolo mu bylo osudem stejně jako blues. K obojímu potřebuje člověk duši,“ řekl ve smutečním projevu jeho bývalý spoluhráč z kapely Bluesberry Václav Kopta (54).

Bluesový král a vášnivý cyklista skončil po loňské červnové nehodě v umělém spánku, z něhož se už neprobral. „Měl jsi možnost odejít jen dvěma způsoby – pódium, nebo kolo. Zvolil sis tu druhou možnost, čímž si nás strašně naštval, ale vlastně nepřekvapil...“ pronesl herec a muzikant nad rakví.

Závod osudu

„Počet závodů, které jsi absolvoval, nejspíš nepřekoná počet koncertů, které jsi odehrál. Když ses před několika lety zotavoval – světe, div se – po úrazu, který jsi utrpěl na cyklistických závodech, napsal jsem ti, že si myslím, že už tě ta zubatá musí mít plné zuby. Že už si s ní hraješ jako kočka s myší a že je jen otázkou času, kdy to vzdá. Ale ona to ta mrcha nevzdala...“ vzpomínal Kopta a v tu chvíli se všem smutečním hostům zalily oči slzami.

Byl to král

Plakala zpěvačka Marcela Březinová (59), dojatý byl i předseda Komise Rady hl. m. Prahy pro cyklistickou dopravu Pavel Polák. Rozloučit se přišel i frontman kapely Žlutý pes Ondřej Hejma (68): „Jde to těžko formulovat. Petar byl u mých úplných začátků. Byl kdysi manažer skupiny Žízeň, kde jsem ještě s Ivanem Hlasem tenkrát na Hanspaulce začínal. A jako jediný u toho blues vydržel. Dělal to celý život, žádná zatáčka, odbočka, prostě nic. Proto mu říkají bluesový král.“

Dojatý Hlas: Odešel mi kus života...

Jako na veselou kopu na Petara vzpomíná Ivan Hlas (65). „Je to hodně těžký. Znal jsem ho od svých šestnácti let a mám na něho spoustu vzpomínek. Byl vždycky velice veselý a toho si cením. Je vidět, že ta parta, kterou oslovil, je opravdu velká. Mně tím odešel velký kus života,“ řekl deníku Aha! písničkář.

Kopta, Hlas nebo Hejma: Pohřeb Petara Introviče přilákal řadu hvězd

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.