Tajemství Všechnopárty: Scéna se mění, moderátor... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Tajemství Všechnopárty: Scéna se mění, moderátor...

Karel Šíp a Jaroslav Uhlíř
Karel Šíp a Jaroslav Uhlíř (Blesk – Martin Přibyl)

Patnáct let pořád ze stejného místa, zato v jiných kulisách. V prvních dílech Všechnopárty Karel Šíp (74) kličkoval mezi hosty a mořil se na dřevěné židli. Teď si hoví v červeném plyšovém křesle a baví diváky v nové scéně.

Když bavič začínal, měl v Divadle Semafor mnohem skromnější podmínky. V prvním díle v roce 2005 se tak scéna skládala jen z pár různobarevných křesílek. Prvních pět let si navíc jako dnes Šíp nesedal do pohodlného červeného křesla, ale tlačil se na prosté dřevěné sesli. Během natáčení se navíc přemísťoval on, a ne hosté. Ti si sice mohli pohovět ve dvou vysokých sedačkách s africkými vzory, prvně příchozí ale vždycky schytal rudé křeslo bokem od ostatních, takže byl pak v nepříjemné izolaci.
Show byla od začátku populární, velké změny se v ní ale nepěstovaly. Po pár týdnech tak Šípovi televize vylepšila jeviště jen prostým dřevěným stolem, který byl dobrý leda tak na to, aby o něj sem tam někdo zakopnul. Jako pěst na oko působil i rádoby designový stolek, který ho po pár dílech vystřídal. Nakonec stůl zmizel úplně. Scéna se pak proměnila jen v křesílcích – nejdřív jen jednobarevnými hnědými potahy, v roce 2007 nízkými bílými seslemi a o tři roky později unikátními lenoškami. Zato moderátor se až do roku 2010 musel spokojit s dřevěnou židlí. Šíp si ale nestěžoval.

 „Považuji za šťastný okamžik, že jsme se dohodli s panem Suchým, který nám umožnil tady natáčet. Prostor Divadla Semafor přesně vyhovuje tomu, co já k tomu svému pořadu potřebuju. Je tu kapacita 200 diváků a to je ideální,“ tvrdil moderátor. Totální proměny se dočkal až po pěti letech od prvního vysílání v roce 2005. Divadelní scéna prokoukla, byla zmodernizována a vyvedena v příjemných tlumených barvách. V pozadí byla noční obloha s hvězdami a před ní velký nápis Všechnopárty. Navíc si Šíp konečně vysloužil pohodlí a své hosty zpovídal z červeného křesla. A diváci byli tak spokojení, že když se scéna po loňské letní pauze po devíti letech změnila, bouřili se. Přitom designová křesla zůstala stejná, změnil se jen nápis v pozadí, který byl mnohem křiklavější.

Z kritiky na webu ČT
„Vůbec se mi nelíbí nové uspořádání pódia. Příliš výrazná písmena, ve kterých se účinkující ztrácí!“ (Jiřina, Praha)
„Vím, že se to nestane, ale taky bych si přál návrat k původním kulisám. Tohle je moc!“ (Petr, Ostrava)

Bohdalová se Šípem pouští hrůzu: Pomalovaní předvedli bojový tanec!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.