Nečekaný konec seriálu Marie Terezie: Důvod vás šokuje! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Nečekaný konec seriálu Marie Terezie: Důvod vás šokuje!

Miniseriál Marie Terezie
Miniseriál Marie Terezie (Foto: Česká televize)

Pořádné eso z rukávu vytáhla Česká televize hned na Nový rok.  Úvodní díl nového miniseriálu Marie Terezie si dle Blesku nenechalo ujít přes 1,5 milionů diváků! Bohužel pro fanoušky historického seriálu si televize připravila nemilou zprávu. V natáčení se z důvodu nedostatku peněz nebude pokračovat!

Tvůrci původně plánovali dotočit příběh slavné panovnice až do konce. „Původně plánovaný pátý a šestý díl úspěšné minisérie Česká televize natáčet nebude, protože na něj nejsou peníze v rozpočtu a ČT nechce investovat milionové částky jen do jednoho projektu,“ řekl Blesku zdroj z Kavčích hor.

Dle Blesku vedení ČT předložilo na letošní rok rozpočet ve výši 170 milionů korun. Rozpočet prvních dvou dílů se přitom pohyboval kolem 150 milionů. Podle Blesku se snížení nákladů týká výroby připravovaných pořadů, což je právě Marie Terezie.

Minisérie vznikla v koprodukci s rakouskou, maďarskou a slovenskou televizí. Zejména v Rakousku zaznamenal seriál nevídaný úspěch. „Marie Terezie měla většinou dvojnásobnou sledovanost, než je na stanicích, které minisérii vysílaly, běžné,“ řekl dle Blesku kreativní producent Jan Maxa.

S mimořádným ohlasem se seriál setkal i u nás. Série mapující životní osudy jedné z nejvýznamnějších žen habsburské monarchie dosahovala nadprůměrných hodnot sledovanosti. Reprízu koncem roku si nenechalo ujít dle Blesku přes milion diváků.

Marie Terezie 2 - trailer České televize:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
snehulak
3. 1. 2022 • 12:24

Až v pátém dílu dostal seriál pořádnou šťávu. Ono také dělat z Marie Terezie a jejího období cudnou novelu už bylo přehnané.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.