Točí se pokračování minisérie Marie Terezie: Výměna císařoven! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Točí se pokračování minisérie Marie Terezie: Výměna císařoven!

Novou Marie Terezii zdobí barokní tvary.
Novou Marie Terezii zdobí barokní tvary. (Foto Aha! - Tonda Tran, ČT)

Na obrazovky České televize se vrátí Marie Terezie! V těchto dnech se natáčí pokračování divácky úspěšné historické minisérie. Diváci se už ale nesetkají s původní představitelkou císařovny. Subtilní Marii-Luisu Stockingerovou (26) vystřídala o pět let starší a o něco statnější krajanka Stephanie Reinspergerová (31).


Příběh, jenž skončil korunovací na uherskou královnu, naváže dalšími dvěma díly. Panovnice už bude starší a vyspělejší. „Marie Terezie zde bude představena hlavně jako matka a bojovnice, z toho důvodu šlo především o nahrazení hlavní hrdinky,“ zdůvodňují »výměnu císařoven « tvůrci. Nová představitelka se sžila se svou rolí velice rychle. „Marie Terezie byla svým způsobem vyvrhel. Mám na této roli ráda, že má i své negativní stránky,“ prozradila Stephanie.



Novou partnerku si nemůže vynachválit ani Vojta Kotek (31), který dál hraje manžela císařovny Františka I. Štěpána Lotrinského. „Když jsme v Kroměříži seděli se Stefi v noci před karavanem, tak pronesla, že jsou hvězdy na stejném místě jako včera. A když jsem jí to potvrdil, dodala »no magic« – a vtom hvězda spadla!“ popisuje herec zážitek z natáčení. V nových dvou dílech dostává jeho František Štěpán větší prostor. „Přestává být pouze manželem, stává se z něj důležitý hráč. Konečně ukazuje své schopnosti a není už jen mužem ve stínu,“ pochvaluje si Kotek.



Režie se opět ujal Robert Dornhelm (71). „Obvykle nerad s něčím pokračuji, ale když přišla příležitost opět točit Marii Terezii, souhlasil jsem. I když kostýmy či scenerie zůstávají stejné, vše ostatní je nové,“ tvrdí rakouský režisér rumunského původu žijící v Los Angeles. Do historické minisérie vstoupili nově také Lenka Vlasáková(47), David Švehlík (47) či Táňa Pauhofová (35). Ze »starých známých« tváří zůstává např. Zuzana Stivínová (45) coby matka Marie Terezie.

Trailer k filmu Marie Terezie:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.