Konec AZ–kvízu po 22 letech? Televize prý chystá změny | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Konec AZ–kvízu po 22 letech? Televize prý chystá změny

Moderátoři Aleš Zbořil a Eva Machourková před dvaceti lety.
Moderátoři Aleš Zbořil a Eva Machourková před dvaceti lety. (Foto Aha! – Petr Podroužek)

Ti, kteří se už několik let těší v podvečer na svůj oblíbený soutěžní pořad, při kterém odvážnější z nás prokazují své vědomosti, budou možná brzy tahat kapesníky. Jak uvádí web lupa.cz, AZ-kvíz podle některých tvrzení ještě letos skončí.

Dočasný šéf ČT 1 a ředitel programových okruhů celé televize Milan Fridrich podle jihomoravské mutace deníku MF Dnes vážně uvažuje o tom, že od ledna příštího roku Jednička už AZ-kvíz vysílat nebude. Brněnské studio ČT zatím prý nedostalo pokyn, aby pokračovalo v natáčení dalších dílů, jak píše uvedený titul.

Pravdou je, že formát pořadu se nezměnil od roku 1997. „Zrušení AZ-kvízu by bylo pochopitelné. Vždyť jde o obsahově i formálně zastaralý formát, který už má svá nejlepší léta za sebou, řekl deníku Jaromír Volek z fakulty mediálních studií brněnské Masarykovy univerzity." AZ-kvíz pravidelně sleduje okolo 300 tisíc dospělých diváků, ČT 1 jej nabízí od pondělí do čtvrtka mezi 17:00 a 17:30 hod.

Česká televize ale fámy o zrušení pořadu dementovala. „Doslechli jsme se, že se šíří zpráva o ukončení vysílání AZ-kvízu. Nebojte se, není to pravda, o svůj oblíbený pořad nepřijdete. AZ-kvíz se bude vysílat i v roce 2020. Už v listopadu letošního roku zahajujeme natáčení prvních dvaceti dílů, které se ve vysílání objeví v lednu 2020. Věříme, že nám zachováte přízeň i v příštím roce," reagoval tým soutěže na drby na Facebooku, jak píše Blesk.cz.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.