Mise nový domov: Mrtvice obrátila život rodiny vzhůru nohama | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Mise nový domov: Mrtvice obrátila život rodiny vzhůru nohama

Mise nový domov už ve středu od 20:20 na Nově.
Mise nový domov už ve středu od 20:20 na Nově. (TV Nova)

Mise nový domov a s ní i oblíbená moderátorka Tereza Pergnerová pokračuje už ve středu večer svojí druhou epizodou. Diváci mají možnost sledovat velmi silné příběhy lidí, se kterými se osud nemazlil, a kteří se tak dostali na samé dno. Mise nový domov jim dá šanci na nový začátek. Tentokrát si celý tým bude muset poradit s daleko většími rekonstrukcemi domů i bytů, za kterými se skrývají rodinné tragédie.

Druhá epizoda bude vyprávět příběh Kamila, který žil velmi šťastným životem, až do jedné chvíle. Kamil Otčenášek byl muž plný života, sedm měsíců šťastně ženatý. Jedné noci jej však ve spánku postihla mozková mrtvice a život rodiny se rázem obrátil vzhůru nohama. Kamil zcela ochrnul, hýbat může jen očima. Rozhodně se však nevzdává. Naopak!

Kamil si všechny získal svou bezprostředností a optimismem, který kolem sebe – i přes veškerá omezení – šíří. Vše si pamatuje, mentálně je naprosto v pořádku, jen je uvězněn ve svém vlastním těle. Logopedka ve spolupráci s IT technikem Michalem z Krnovské nemocnice pořídili Kamilovi počítač s lištou, která snímá pohyby očí, a převádí tak oční komunikaci ve psané slovo. Díky tomu má Kamil možnost komunikovat se svým okolím, napsat, co by chtěl, co ho bolí, co cítí.

Kamil i Zdeňka si v životě prošli lecčím. Jejich vztah byl pro ně „druhou šancí“, vysněnou láskou plnou harmonie a porozumění. Zdeňka má z prvního manželství dva syny. Jejich biologický otec je opustil, když bylo mladšímu Lukášovi sedm měsíců a vůbec se k němu nezná. Se starším Zdeňkem se stýká sporadicky. Kamilova žena si zase žila na vysoké noze, a když už nestačil pokrývat její nároky, byť měl několik zaměstnání, opustila ho.

Vzájemné setkání bylo pro Zdeňku a Kamila darem osudu. Kamil nemohl mít děti, a proto si Zdenčiny syny ihned oblíbil, což bylo a je oboustranné. Starost o Kamila je velmi náročná, a tak rodině pomůže sebemenší vylepšení současných podmínek. Tým Mise Kamila uzdravit nedokáže, byť by si to všichni přáli, ale zkusí zapracovat na tom, aby spolu manželé snáze komunikovali.

„S našimi hrdiny prožijete určitou část života. My všichni děkujeme za to, že nám věří a že se často stávají našimi přáteli. Že nám dávají zprávy, jak se mají. Zkrátka nejde nenechat se pohltit,“ říká o Misi nový domov Tereza Pergnerová.

Video-ochutnávka ke shlédnutí ZDE:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.